2018-02-27 10:36:37• hírek • Bede Emőke

Egy hét alatt megnégyszereződött az influenzás megbetegedések száma

Nyilvánosságra hozta a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) a legfrissebb adatokat a légúti és fertőzéses megbetegedéseket illetően. Az új adatok szerint az influenzás betegek száma az előző héten regisztrált 3-hoz képest jócskán megugrott.

A DSP összesített adatai szerint február 13. és 19 között 1306 virózusos megbetegedést regisztráltak, ehhez képest 20. és 26 között a páciensek száma már meghaladta az 1600-at is. Úgy tűnik, ez a típusú megbetegedés nem válogat, ugyanis minden korosztályból ugyanannyi személy fordult orvoshoz.


A tüdőgyulladásos tünetekkel orvoshoz forduló páciensek száma is folyamatosan emelkedett az utóbbi hetekben. Két héttel ezelőtt 455 beteget tartottak számon, 20. és 27. között azonban 58 új esetet jegyeztek be. Az adatokat szemügyre véve elmondható, hogy leginkább az idősödő korosztályt fenyegeti a tüdőgyulladás, a 65 év felettiek körében 26 új megbetegedést regisztráltak.
 

Ennél azonban sokkal látványosabb emelkedéssel számolhatunk az influenza területén. Február 14. és 19. között mindösszesen 3 betegről volt tudomása a DSP-nek, 20. és 27. Között azonban 13-ra emelkedett az influenzával orvoshoz fordulók száma.
 

Az influenza tünetei közé sorolhatjuk a lázat és az ezzel együttjáró hidegrázást, de a legtöbben izom- és fejfájást is tapasztalnak. Hogy valóban influenzával van-e az orvosnak dolga, arról legbiztosabbat a laboratóriumi vizsgálatok tudnak mondani, de egyszeri használatos teszteket is igénybe lehet venni. Amennyiben valaki ezeket a tüneteket tapasztalja, mindenképp keresse fel  az orvosát.
 

Mindeközben országos szinten már a hatvanat is eléri az influenza halálos áldozatainak száma. Az elhunytak többsége nem volt beoltva, néhányuk pedig más típusú betegségekkel is küzdött az influenzán kívül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: