2018-12-23 08:59:00• hírek • Szatmár.ro

Egy hét alatt 200 kg élelmiszert semmisített meg az Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság

Képünk illusztráció! Foto: sausagemaking.org
Képünk illusztráció! Foto: sausagemaking.org

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság az ünnepeket megelőzően megyeszerte 126 vizsgálatot végzett élelmiszer-feldolgozó- és árusító egységekben.

A vizsgálatok alkalmával sok szempontból értékelték a vállalkozások működését: higiéniai, származási hely szerinti, beszerzés helyét igazoló dokumentumok megléte szerinti, a csomagolás módjának, anyagának és megfelelő címkézés szerint is, a szállítás módja alapján, a tárolás módja alapján, az emberi fogyasztásra már alkalmatlan darabok figyelése és eltávolítása alapján, illetve a védelmi felszerelés meglétét illetően.

 

A feldolgozó és árusító helyek mellett az iskolai büfékkel, konyhákkal, éttermekkel, catering szolgáltatókkal, bárokkal és kisboltokkal folytatják a sort a szakemberek.

 

A vizsgálatok alkalmával az élelmiszerpiacokon tetten ért kereskedőktől összesen 142,5 kg húsárut foglaltak le 3135 lej értékben. A kobozást követően egy erre engedéllyel rendelkező megsemmisítő üzembe szállították az emberi fogyasztásra alkalmatlan húsokat és húskészítményeket a hatóság emberei.

 

A halmi határátkelőnél végzett vizsgálatok alkalmával az igazgatóság emberei a határőrök segítségével 50,5 kg állati eredetű élelmiszert foglaltak le 1450 lej értékben. A termékekből mintákat szállítottak laborvizsgálatra. Ezeket is a hivatalos megsemmisítő üzembe szállíttatták.

 

Az ellenőrzések folytatódnak annak érdekében, hogy minél kevesebb emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszer kerülhessen a boltok polcaira.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: