2009-01-19 18:50:54• hírek • Szatmar.ro

Egy helyen mutatott be a Williams és a Renault

A két nagy múltú istálló egyaránt a portugáliai Portimaóban mutatta be új autóit.

Ilyen nem minden nap fordul elő a portugál kisváros, Portimao életében: a Forma1 világának nagy része erre a helyre összpontosított, mivel néhány óra elteltével itt mutatta be a Williams és a Renault a 2009-es versenyautóit.

 

Elsőként az angoloknál élénkült meg a boxutca, itt mutatták be ugyanis az FW31 fantázianévre keresztelt járművet, melyről Nico Hülkenberg tesztpilóta rántotta le a leplet. Az új Williams nem okozott különösebb meglepetést, mert a grove-i csapat már az előző szezon közben is többször tesztelte az új szabályok által átszabott autót.

Éppen ezért, na meg az egyéni fejlesztésű KERS miatt (míg a többiek egy akkumulátort alkalmaznak, addig a Williams lendkereket használ az újjáalakított energia hasznosítására) az istálló nagy reményeket támaszt az új autó felé, mely versenyben kell legyen a dobogós helyekért.

Az új Williams FW31

Renault, a sárga cápa

Néhány órával a Williams után a Renault is bemutatta az új autóját, mely az R29 művésznevet viseli majd. Túlzás lenne azt állítani, hogy, mint az alcímben sugalltuk, az autó egy absztrakt sárga cápára hasonlítana, ám mégis ez a jármú két legszembetűnőbb jellemzője: egyrészt a sárga szín dominál majd az idei szezonban, másrészt pedig az eddig bemutatott autók közül csak a Renault alkalmazza idén is a cápauszonyra hasonlító motorházat. Emellett mindenképp érdekes a feltűnően magas orr és a lapos első szárny.

Ám az igazán érdekes dolog, az a motor: a Renault egyedüliként fejleszthette az erőforrását a két szezon közötti holtszezonban, persze a FIA és a FOTA engedélyével.

A csapatvezetés minimális elvárása a következő szezonnal kapcsolatban, hogy Fernando Alonso és Nelson Piguet jr. futamokat nyerjen, míg a kétszeres világbajnok spanyol ismét versenyben szeretne lenni a végső győzelemért.

Az új Renault R29

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: