2014-10-28 12:58:29• hírek • Szatmár.ro

Egy harmadik és egy negyedik hely a szatmári diákoknak

Szatmári diákszínjátszók is részt vettek a szilágycsehben megrendezett Partiumi Diákszínjátszó Fesztiválon.

A hétvégén Szilágycseh adott otthont az immár tizedik alkalommal megrendezett PADIF (Partiumi Diákszínjátszó Fesztiválnak). A rendezvény célja az évek alatt nem változott: még mindig fontosnak tartják a magyar és az egyetemes színházkultúra népszerűsítését, a nemzeti tudatunk erősítését, anyanyelvünk ápolását. Meg persze az is fontos, hogy minden résztvevő jól érezze magát, induljon az akár az V-VIII. vagy a IX-XII. osztályosok versenyében. A diákszínjátszók előadásait elbíráló zsűri tagja volt a Harag György Színtársulat színésze és rendezője, Bessenyei István is. A nehéz helyzetben levő zsűri jutalmazta a szép magyar beszédet, a fiatalos mozgáskultúrát és a gondolatébresztő, kreatív színpadi megoldásokat is.

A fesztiválon szatmárnémeti iskolások is részt vettek. Az Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata A legyek urát adta elő William Goldingtól és ezzel elhozta a III. helyezést, Lázár Ruben alakítását pedig díjjal jutalmazta a zsűri. A diákokat Gál Eszter és Csorján Árpád készítette fel.

Az Emil Palade Élelmiszeripari Líceum diákjai a Kisebbségi osztály című előadással érkeztek a fesztiválra - ez a darab Trunkó Barnabás szövege és a diákok ötletei alapján állt össze. Ezzel a szatmári diákok a IV. helyezést nyerték el és Kis-Kasza Cseres Roland alakításáért különdíjban részesült. A társulat a Tátogók néven szerepelt, felkészítő tanáraik Fejes Katalin Andrea és Hábermüller Eleonóra voltak.

A Kristályszemek csapata A legyek urát adták elő

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: