2010-10-28 18:14:50• hírek • Szatmar.ro

Egy hajszálnyi hiányzott Tatarannak

A szatmári tehetség a csoportjából továbblépve nem jutott be a legjobb 32 közé.

Amalia Tataran teljesítette a célt: az oroszországi Lovnya városában megrendezett vívó U19-es Európa-bajnokságon fölülmúlta a tavalyi, odensei kontinensviadalon elért teljesítményét. A Szatmárnémeti Sportklub versenyzője továbbjutott a csoportjából és csak egy tuson múlott a legjobb 32-be jutás.

Az 59 versenyzőt számláló mezőnyt hatos csoportba osztották, Tataran az észt Katrina Lehis, az ukrán Kszenija Pantyeljeva, a lengyel Martyna Swatowska, a szlovén Eva Jeza és a svéd Margareta Bäklund mellé került. A szatmári lány három győzelmet aratott, két párbajt viszont elveszített, ám ez is elég volt a továbbjutáshoz.

A következő körben a svájci Laura Stahli került a mindössze 16 esztendős tehetség útjába és egy nagyon izgalmas csata után a helvét lány 15-14-re győzni tudott és így ő jutott be a legjobb 32 versenyző közé. „Most jobban teljesített mint tavalyi odensei Eb-n, ám ilyenkor nagyon bosszantó, hogy csak egy tussal kapott ki. De ez hozzátartozik a víváshoz, egy pillanat műve az egész, fordított esetben most az ellenfél bosszankodna ugyanazért", mondta Csiszár Ferenc klubezdő, aki most nem lehetett ott tanítványa mellett, mert a román férfi párbajtőr válogatott szövetségi kapitányaként a közeledő világbajnokságra készül a csapattal.

Ami a román delegáció másik két tagját illeti, Diana Donoiu valamennyi csatáját elveszítve nem jutott tovább csoportjából, míg Ionica Cirstea szintén a legjobb 32-ért folytatott harcban maradt alul. A három lány szombaton a csapatversenyben lép majd pástra.

A Sportklubbal kapcsolatos hír továbbá, hogy a városi tanács szerdai ülésén döntés született arról, hogy 25 ezer lejjel támogatják az egyesületet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: