2009-01-20 01:14:15• hírek • Szatmar.ro

Egy győzelem, egy döntetlen

Románia nyert, Magyarország döntetlent játszott a kézilabda-világbajnokságon.

A Horvátországban zajló férfi kézilabda-világbajnokság harmadik játéknapján Romániának két elveszített találkozó után mindenképp nyernie kellett Argentína ellen, míg a százszázalékos Magyarország győzelem esetén nagy lépést tehetett volna továbbjutás érdekében.

 

Románia Argentínával csapott össze és korán három gólos előnyre tett szert, amit őrizgetett is hosszú ideig, ám a szünet előtt mégis elolvadt és a dél-amerikaiak egyenlíteni tudtak. Egy újabb román találat után az argentin kapitány meglepő lépésre szánta el magát, és egy mezőnyjátékost küldött be kapusa helyére, amít Sandu Iacob távoli góljával köszönt meg, így 15-13 volt a román előny a szünetben. A második félidő elején a román válogatott gyorsan négy gólos előnyre tett szert ismét, ám ezúttal ez ki is tartott a találkozó végéig, ami 30-26-os román győzelmet hozott.

A magyar együttes fantasztikusan kezdte és borzasztóan folytatta Szlovákia elleni első félidőt: tíz perc után 7-1 volt Hajdú János legényeinek az előnye, ezt követően viszont tíz percig gólképtelen maradt a csapat. Ám mivel a szlovákok is csak kettőt dobtak, nem tudtak igazán feljönni, így 12-6 volt a magyarok előnye a szünetben. A második félidőben sem találták a lendületet Nagy Lászlóék, még a heteseket sem tudták értékesíteni és szép lassan eltűnt az előny. Szlovákia Sulc góljával az 51. percben tudott egyenlíteni, ezt követően azonban nem hagyta meglépni a magyar válogatottal és az utolsó pillanatokban, természetesen Sulc góljával, beállította a 24-24-es végeredményt.

Ezt követően kedden szünnap következik, majd szerdán Magyarország a továbbjutásért meccsel Argentínával, míg Romániára könnyed feladat vár Ausztrália személyében.

A hétfői eredmények:
A csoport:
Magyarország-Szlovákia 24-24, Románia-Argentína 30-26, Franciaország-Ausztrália 42-11
B csoport:
Dél-Korea - Kuvait 34-19, Svédország-Spanyolország 34-30, Horvátország-Kuba 41-20
C csoport:
Lengyelország-Macedónia 29-30, Németország-Algéria 32-20, Oroszország-Tunézia 36-31
D csoport:
Brazília-Szerbia 32-30!, Norvégia-Egyiptom 30-20, Dánia-Szaúd-Arábia 32-13

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: