2019-03-25 14:09:16• hírek • Szatmár.ro

Egy gólya is figyelemmel kísérte az Ökolabirintus munkálatait Atyában

Sínen van a Környezetvédelmi Ügynökség 75 oktatási intézményt mozgósító projektje. Elkezdődött az építkezés Atyában. A munkálatokat egy nemrégiben visszatért gólya is figyelemmel kísérte.

Nem zavartatta magát az emberek és a munkagépek társaságában a piros csőrű költöző madarunk, nyugodtan járkált a labirintus számára kijelölt területen. Örömmel vette a közönség, hiszen - a hóvirág és a tulipán mellett - bátran nevezhetjük őket a tavasz hírnökeinek. Mindig nagy öröm, mikor az elhagyott fészkek megtelnek élettel. Hazatérnek a régen várt ismeretlen ismerősök.

 

 

Az Ökolabirintust Atyában, a Kentaur Szabadidőközpontban hozzák létre. A 75 oktatási intézmény összesen 1000 méternyi PET palackból és fémhálóból épített falat eszkábál össze április 15-ig. A 4,2 méteres elemeket a szabadidőközpontba szállítják, majd az ott felállított oszlopokhoz erősítik őket. Az így létrejövő útvesztőben egy cseles környezetvédelmi kérdéssor szolgál térképként: a jó válaszok a helyes irányba terelik a vándorokat.

 

Az építkezéssel és a gólya látogatásával kapcsolatban Békéssy Erzsébet, a Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője Facebook oldalán bejegyzést tett közzé:

 

„Március 24-e egy csodálatos napsütéses vasárnap, amikor sikerült összekötni a kellemeset a hasznossal, méghozzá Atyában, a Kentaur Szabadidőközpontban. A tavasz hírnöke, egy csoda szép gólya fogadott le és fel sétálva azon a kijelölt helyen, ahol a közeljövőben pompázik majd az Ökolabirintus.

 

Mit sem törődve a gépek zajával és a szakemberekkel, akik terv szerint – dr. Boer Noémi felügyelete alatt – készítik elő a teret az labirintus megvalósításához. 

 

 

Igen, minden a terv szerint történik, jöhetnek a pillepalackból készített kerítéselemek! A 75 tanintézményből elsőnek a Szamosdobi Iskola adta le az elemet. BRAVÓ! Figyelem! Április 15. az utolsó nap, amikor az elkészített kerítéselemeket még le lehet adni.

 

EREDMÉNYES MUNKÁT KÍVÁNOK MINDENKINEK!”

 

Így sétálgat a gólya, nem től messze a gépektől, a lovaktól és az emberektől (Békéssy Erzsébet telefonos felvétele):

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: