2012-06-19 14:22:39• hírek • Szatmar.ro

Zilahon osztályoz szerdán Szamoskrassó

Történelme legsikeresebb periódusait éli meg a Szamoskrassói Somesul labdarúgócsapata: miután 2-0-re legyőzte Kálmándot és megnyerte első megyei bajnoki címét, szerdán feljuthat a harmadik osztályba. Ennek eléréséhez Zilahon le kell győznie Bihar megye bajnokát, Váradalpárit.

A találkozó 17.30-kor kezdődik a szilágysági megyeközpontban és a krassóiakra nehéz összecsapás vár. Váradalpári 24 győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel nyerte meg a Bihar megyei bajnokságot, ám ami igazán imponáló, az a gólkülönbség: 112 rúgott gól mellett csak 28-at kaptak.

„Ott voltam a váradalpáriak Szentandrás elleni kupadöntőjén is, és az ott látottak alapján úgy gondolom, 50-50 százalék az esély a feljutásra - mondta Rápos József, a Szamoskrassó edzője. Azt tudom, hogy a Tricolorul nagyon fel akar jutni, és náluk már most megvan az anyagi keret is a harmadik ligás szerepelésre.

A csapatukban hét-nyolc olyan játékos is van, akik korábban megfordultak harmadosztályos együtteseknél is, tehát rutinos együttesnek mondható. Jól passzolnak, látszik, hogy focizni akarnak, nem rombolni az ellenfél játékát", ismertette az ellenfelet a tréner.

A meccsen, amelyet Rápos említett, Váradalpár sima, 3-0-ás vereséget szenvedett a bajnokságban három ponttal maga mögé utasított Szentandrás ellen. Ennek következtében Mircea Madar edzőnek vennie kellett kalapját, az osztályozón már Cosmin Bodea irányítja majd a csapatot. Amelynek deklarált célja a feljutás volt.

„Mi is szeretnénk megnyerni az osztályozót! Bízom abban, hogy egy kis szerencsével is, de megnyerhetjük a mérkőzést. Hogy utána mi lesz, majd meglátjuk", jelentette ki Rápos.

Szamoskrassó várhatóan azzal a kezdő tizeneggyel áll majd fel, amellyel a Kálmánd elleni döntőnek is nekivágott. A Miclea - Rápos R., Salageanu, Rapos J., Kölcsey, Domokos, Negrean, Maxim, Pop M., Merce, Bozsó tizenegyből viszont biztosan hiányozni fog Miclea kapus. Ő ugyanis már korábban megvette a repülőjegyet Tunéziába és nem tudta elhalasztani az üdülést. Helyét Cadar veheti át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: