2017-11-28 15:37:53• hírek • Bede Emőke

Egy főre szűkülhetett az apai gyilkosság gyanúsítottainak köre

Az egész megyét megrázta a kegyetlen gyilkosság, mely november 24-én történt Apában. Egy házaspár és a feleség édesanyjának életét többszöri, fejre mért ütésekkel oltotta ki az elkövető.

Azóta számtalan találgatás felröppent, mindenki magyarázatot keresett a megválaszolhatatlanra: mi vezetett odáig, hogy egy köztiszteletben álló, dolgosnak mondott családot egyik napról a másikra hidegvérrel kivégezzenek. A nem mindennapi bűntett még a belügyminiszter figyelmét is felkeltette, aki felszólította a Román Rendőrség vezetőjét, minden tőle telhető segítséget biztosítson a Szatmár megyei nyomozóknak az ügy felderítésében.


Bár a hivatalos szervek nem szivárogtattak ki túl sok információt az üggyel kapcsolatban, a helyi sajtó több dolgot is megneszelt a nyomozást illetően. Meg nem erősített források szerint több helyen is keresték a gyilkos fegyvert, mely a halált okozó sebesülésekből kiindulva valószínűleg egy nehéz, tompa tárgy lehetett. Tűzoltók segítségével átvizsgálták az áldozatok háza udvarán található kutat, gondolván arra, hogy az elkövető esetleg hanyag módon oda hajította az eszközt. Arra is történtek utalások, hogy Szatmárnémeti konténereiben is kutattak a rendőrök, mivel néhány szál egy Szatmárnémetihez köthető gyanúsítottat hozott képbe, aki talán rendezetlen pénzügyek miatt követte el a bűntettet.


A keddi nap folyamán újabb hírek kaptak szárnyra. A Presasm.ro hírportál azt állítja, a meggyilkolt házaspár fia az első számú gyanúsított, akit a nyomozók közvetlenül szülei temetéséről vittek el a kihallgatásra. A lapértesülés szerint a hatóságok figyelmét már a gyilkosság napján felkeltette a viselkedése, különböző ürügyeket kitalálva megpróbált bejutni a ház udvarára, azonban a rendőrök minden alkalommal útját állták. Kedd délután megkezdték a férfi kihallgatását, mely után akár előzetes letartóztatásba is kerülhet - állítja a portál.

 

Talán végre sikerül pontot tenni a brutális hármas gyilkosság ügyének végére, és kiderülhet, mi szolgáltathatott indítékot a tettes számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: