2019-07-03 10:06:41• hírek • Bede Emőke

Egy férfi holttestére bukkantak a Szamos vizében

Újabb áldozatot követelt a Szamosban való fürdőzés: ez alkalommal egy középkorú férfi holttestére bukkantak Szatmárnémetiben, a vashíd közelében.

Az elsődleges információk szerint a királydaróci származású, de a városban élő férfi még hétfőn gázolt bele a folyó vizébe, talán pont felüdülést keresve a nyári hőségben, azonban döntése végzetesnek bizonyult. Az ismerősei már aznap értesítették a hatóságokat az eltűnéséről, azonban a Szamos csak szerda délután vetette ki magából az élettelen testet.


A holttestet a katasztrófavédelem egyik mentőcsónakos egysége emelte ki a vízből, majd a szatmári kórház bonctermébe szállították autopszia céljából. Hogy pontosan mi miatt vesztette életét a férfi, csak a szakértői vizsgálat után lehet egyértelműen kijelenteni.




 


A meggondolatlan fürdőzés évről évre szedi áldozatait. Ennek okán a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség több jó tanácsot is megfogalmazott mindazok számára, akik a vízben vészelnék át a forró, nyári napokat.


Mint írják, csak az úszásra és fürdőzésre kijelölt helyeken szabad vízbe menni, annál is inkább, mivel máshol könnyen magával ragadhatnak az erős hullámok és a sodrás. Kerülni kell a iszapos és köves medrű vizeket, de azokat is, melyekben a növényzet vagy a kóbor faágak veszélyt jelenthetnek a csobbanókra. A „vagánykodás” sosem vezet jóra: ne ugorjunk a vízbe hidakról, sziklákról vagy egyéb magaslati pontokról, hiszen ezek végzetes fej- vagy gerincsérüléshez vezethetnek. Felhevült testtel ne vessük magunkat a hideg vízbe, illetve kerülendő az ittas állapotban való fürdőzés is. Szív- és érrendszeri, légző- valamint mozgásszervi betegségben szenvedők sose fürdőzzenek egyedül! Ezen tanácsokat akkor is tartsuk szem előtt, ha tapasztalt úszók vagyunk, hiszen egy folyó vagy tó könnyen tartogathat olyan nem várt meglepetéseket, melyekkel egy medencében nem találkoztunk korábban. Végül, de nem utolsósorban ne csak magunkra, de egymásra is vigyázzunk: ne habozzunk segítséget kérni, ha környezetünkben valaki bajba került.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: