2017-11-14 23:16:57• hírek • Kocsis Zoltán

Egy félidőt bírta a holland rohamokat Románia

Kazahsztán és Törökország legyőzése, valamint egy Dániában az utolsó pillanatokban kiszenvedett döntetlen után elkönyvelhette első vereségét is Cosmin Contra a román labdarúgó válogatott élén. Hollandia a szünet után bedarálta Romániát.

Azt a Romániát, amelynek kezdőcsapatában kapott helyet a nagykárolyi Eric Bicfalvi, akit a 67. percben Denis Alibec váltott. És azt a Romániát, amely az első félidőben összességében némi fölényt tudott kiharcolni a mezőnyben, ám szinte semmilyen veszélyt nem jelentett Jasper Cillessen kapujára. Hogy a románok nem kerültek már ekkor hátrányban, azt elsősorban Costel Pantilomonnak köszönhették, na meg Memphis Depay-nek, Davy Pröppernek és Ryan Babelnek, akik nem tudtak túljárni a remeklő kapus eszén.

A szünet után aztán már nem volt kegyelem, Hollandia tíz perc alatt elintézte a találkozót. A hóhér szerepét Depay (47.) és Babel (56.) töltötte be, az előkészítőjét pedig Steven Berghuis, aki mindkét találat előtt mesterien szolgálta ki társait. Miközben Depay további két ziccert rontott el, Románia csak Denis Alibec összességében veszélytelen lövésével veszélyeztetett csupán. Gólt azonban Luuk de Jong szerzett, magabiztos győzelemmel búcsúztatva ezzel a holland kispadtól Dick Advocaat szövetségi kapitányt.

Hollandia a 2016-os Európa-bajnokság után a 2018-as világbajnokságról is lemaradt, rég nem látott gödörből keresi tehát a kiutat. A keddi találkozó viszont azt bizonyítja, az oranje még így is klasszissal előrébb tart, mint a román válogatott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: