2011-08-03 12:13:46• hírek • Kocsis Zoltán

Edzőt búcsúztat a Twente?

A Vaslui két gólos hátrányból fordítana az utóbbi három év legjobb holland csapata ellen.

A Twente nem tartozik a nagycsapatok közé még Hollandiában sem. Ugyanakkor a 160 ezer lakosú Enschedében székelő egyesület az utóbbi három szezon legkiegyensúlyozottabb holland együttesének bizonyult: 2009-ben és 2011-ben a második helyen végzett, 2010-ben pedig megnyerte a bajnokságot. Mindemellett a legutóbbi szezon végén elhódította a Holland Kupát, vasárnap pedig a Szuperkupát is. Ezen csapat ellen kellene két gólos hátrányból fordítania a Vasluinak, ha be szeretne jutni a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörébe.

Mindezt ráadásul úgy, hogy a moldvai csapat pocsékul kezdte a szezont: előbb 3-0-ra kikapott a Rapidtól, majd 2-0-ra a Twentétől, végül pedig gól nélküli döntetlent ért el az újonc Petrolul ellen. Viorel Hizo legényei tehát az idei szezonban még gólt sem szereztek, már pedig, a hírek szerint, egy meggyőző teljesítmény nélkül ez lesz az utolsó meccse a Vaslui kispadján.

Mindenképpen a románoknak kedvez, hogy Gabriel Canu személyében csak egy játékosuk bajlódik sérüléssel, míg a másik oldalon Dario Vujicevic, Emir Bajrami és Nacer Chadli sem hadra fogható. Ott van viszont az első meccset kihagyó Bryan Ruiz, aki vasárnap góljával eldöntötte a holland Szuperkupa sorsát. A Twente annak ellenére győzte le a bajnoki címvédő Ajaxot, hogy Berghuis kiállítása miatt gyakorlatilag egy félidőn keresztül emberhátrányban kellett játszaniuk. A piros-fehérek első gólját mellesleg a Vaslui ellen duplázó Janko szerezte tizenegyesből.



A Twente játékosai a legújabb trófeával ünnepelnek fotó: fctwente.nl


Ami több szerdai BL-selejtezőt illeti, három magyar és egy román futballista is érintett. A legkedvezőbb helyzetben a sérüléssel bajlódó Szabics Imre van, akinek csapata, a Sturm Graz az első meccsen 1-1-et ért el a grúz Zesztofani ellen. Győzelemmel kezdte a párharcot a belga bajnok Genk is, amelyben Köteles László és Tőzsér Dániel egyaránt végig a pályán volt a Partizan ellen és vélhetően Belgrádban sem lesz ez másként. A kék-fehérekre ugyanakkor pokoli meccs vár, hisz odahaza „csak" 2-1-es győzelmet arattak a szerbek ellen. Nem léphetett pályára az első meccsen új csapatában, a Glasgow Rangersben Dorin Goian, ám a visszavágón Malmőben már ott lehet a kezdőben. A skót bajnokra igen nehéz mérkőzés vár, mivel a svédek az első találkozón Glasgow-ban nyertek 1-0-ra.

Vaslui - Twente 20.45 DigiSport1 20.45



Románia - a Twente fotósának szemével fotó: fctwente.nl


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: