2011-08-03 23:28:03• hírek • Kocsis Zoltán

Egy félidő nem elég a BL-ben

Pokolian nehéz feladat várt a Vasluira szerda este a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében: 0-2-es hátrányát kellett volna megfordítania az utóbbi három év legkiegyensúlyozottabb holland csapata, a Twente ellen. A csoda elmaradt, de a nézők egy nagyszerű első és egy emészthető második félidőt láthattak.

A jelenlegi román futballrealitásnak megfelelően a Vaslui semleges pályán, Karácsonkőn fogadta a holland bajnokság legutóbbi ezüstérmesét, mivel a saját létesítménye nem felel meg az UEFA előírásainak. Ennek ellenére a moldvaiak, mint medve a barlangjában, nekiestek Twentének és Temwanjera révén már a 3. percben helyzetbe kerültek. Az első negyed órában a román együttes komoly nyomást gyakorolt a vendégek kapujára, főleg Adailton, Temwanjera és Sanmartean villogott. A hollandoknak ekkor „csak" veszélyes két kontrára futotta erejükből, majd szép lassan kijöttek a szorításból. Ritkán látható lüktető, változatos játék alakult ki, ahol a helyzetek egymást követték: a hazaiak oldalán főleg a fent említett hármas jelentett komoly veszélyt, a másik oldalon pedig Ruiz, Janko és de Jong kerül közel a gólszerzéshez.

A szünet után egy szervezettebb Twente futott ki a pályára, amely nagyobb hangsúlyt fektetett a labdatartásra, amivel a Vaslui nem tudott mit kezdeni. Ám mivel a hazaiaknak menniük kellett előre, ezért elég magasan védekeztek. Ez pedig ideális teret adott a hollandok gyors, kombinatív, technikás és ritmusváltásokra alapuló támadásainak. Ám Ruiz hiába cselezte ki már a kapust is egy adott pillanatban, Janko pedig hiába remegtette meg a felső lécet, a gól nem akart összejönni.



Brama és Wesley párharca a labdáért fotó: fctwente.nl


Az utolsó negyed órára aztán a Vaslui is mozgósította minden erőtartalékjait, ekkor ismét az első félidőre emlékeztető játék alakult ki, és Temwanjera illetve John ugyanúgy kihagyta ziccereit, mint a szünet előtt. Ezzel az érett, szervezett és néha szemre is tetszetős játékot bemutató Twente megérdemelten jutott az utolsó selejtezőkörbe, míg a Vaslui ugyanabban a szakaszban folytatja - ám az Európa-ligában.

A Vasluihoz hasonlóan búcsúzott a sorozattól a Glasgow Rangers, amely a hazai egy gólos vereség után csak 1-1-es döntetlent ért a svéd Malmö otthonában. Hiába szerzett vezetést a skót bajnok, Bugerra és Whittaker kiállításai miatt az utolsó fél órában kettős emberhátrányban maradtak, így a hazaiak végül egyenlíteni tudtak. A Rangersnél nem lépett pályára az új szerzemény Dorin Goian.

Ott volt viszont a pályán Szabics Imre, aki a 68. percben a találkozó egyedüli gólja előtt remekül szolgálta ki Kienastot. A Sturm Graz ezzel a góllal legyőzte a Zesztofanit és a grúziai 1-1 után bejutott az utolsó selejtezőkörbe. Szabics a 76. percig volt a pályán.

Szintén a csoportkör küszöbén áll a Genk, amelyben két magyar, a kapus Köteles László és a középpályás Tőzsér Dániel is végig a pályán Belgrádban. A belga bajnok 1-1-es döntetlen ért el a Partizan vendégeként és a hazai 2-1-es győzelem után kvalifikálta magát a negyedik selejtezőkörbe.

Mind a Bajnokok Ligája, mind pedig az Európa-liga utolsó selejtezőkörének párosítását pénteken sorsolják ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: