2009-11-18 19:41:35• hírek • Szatmar.ro

Dicső győzelem a történelmi debütáláson

Szatmárnémeti történelmének első hazai európai kupameccsén a VSK női kosárlabda csapata egy remek hangulatú mérkőzésen magabiztos, 25 pontos győzelmet aratott a Brno ellen. A lányok főleg az első félidőben játszottak jól, a csehek a szünet után beerősítettek, ám a 94-69-es győzelmet nem fenyegette veszély.

A három csapatos csoport faramucisága miatt a két gárda nem egyenlő meccsszámmal várta a szerdai találkozót, hisz míg a VSK eddig egy vereséget tudott felmutatni a Kassa ellen, addig a Brno már kettőt. A legutóbbit ráadásul egy nappal korábban, kedd este szenvedték el 87-66 arányban.

Ez persze semmiben sem zavarta a hazai közönséget, amely szép számmal megtöltötte a Sportlíceum Ady Endre utcai termét. Buzdításban sem volt hiány, szólt a síp, a dob és a nádi hegedű helyett a duda.

A VSK az Allyson Hardy, Claudia Pop, Laura Povilonyte, Elisabeth Pavel, Laura Dragoescu összeállításban kezdte a találkozót és nem is akárhogyan: bár az első kosarat a csehek szerezték, ezt követően a szatmáriak gyorsan fordítottak. A vendégek ekkor vezettek először és utoljára, míg döntetlenre is 8-8-nál álltak. Ekkor ugyanis a hazaiak 14 pontot dobtak zsinórban és végül 27-13 arányban nyerték az első negyedet.

A másodikat már Hardy, Pop, Pavel, Povilonyte, Pricop, Urse ötös kezdte a VSK és ismételten remekül, mivel 10-0-as sorozattal nyitottak. A csehek ezután magukhoz tértek, ami arra volt elég, hogy tartsák a 24 pontos hátrányukat.

A negyed órás nagyszünetben azonban valamilyen oknál fogva megszakadt a VSK lendülete, egyre több hiba csúszott a játékba, a labda rendre kifelé pörgött a gyűrűből, míg a csehek néha szép támadásokat vezettek. Ez arra lett elég, hogy a két együttes között nem változott a különbség, hisz 16-16-ra végződött a játékrész.

Az utolsó negyedben sem remekeltek a hazaiak, bár az elején bemutatott 7-0-ás sorozat mást ígért. A csehek egy adott pillanatban már 21 pontra is feljöttek (79-58), ám ennél közelebb nem jutottak. Bár egy adott pillanatban arra is esély adódott, hogy százados legyen a VSK (100 pont fölé jusson), a végén már nem erőltették a lányok, így végül remek 94-69-es győzelmet arattak.

A Közép-Európa kupa következő fordulójában, december 2.-án a VSK a Kassát fogadja és ott egy hat pont fölötti győzelem már Final Four-os tagságot jelent.

Addig azonban a figyelem a bajnokságra irányul, szombaton a csapat a Sepsiszentgyörgy otthonában lép pályára.

Közép Európa Liga:
Szatmárnémeti VSK-Valosun Brno 94:69 (27:13, 25:15, 16:16, 26:25)
A szatmári pontszerzők: Allyson Hardy 26, Claudia Pop 20, Elisabeth Pavel 19, Laura Povilonyte 14, Monica Urse-Ivan 9, Laura Drăgoescu 5, Andreea Nemeş 2
Játszott még: Adriana Pricop.

Videó:

Képek:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: