2009-11-20 14:19:51• hírek • Szatmar.ro

Csúcsrangadó kevés eséllyel

A VSK szombaton a listavezető Sepsiszentgyörgy otthonában lép pályára.

Igazi rangadóra készül a bajnokágban a második helyen álló Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata, mivel szombat délután 18 órai kezdettel a listavezető Sepsiszentgyörgy otthonában lép pályára. A rangadó jelző már csak azért is megállja a helyét, mivel a székely csapat a tavaly ezüstérmet, míg a szatmáriak bronzérmet szereztek a bajnokságban.

A találkozó egyben a pontvadászat első szakaszán belül az első körnek visszavágóit nyitja meg. Ebből következően a két gárda egyszer már összecsapott, akkor a szentgyörgyiek Szatmáron 74-60 arányban nyerni tudtak egy még alakuló, ráadásul gyomorrontással küszködő VSK ellen.

Azóta egyik együttes sem talált legyőzőre, ennek ellenére a szombati összecsapás egyértelmű esélyese a a hazai csapat. „Persze azóta már jobban játszik a csapat, de így sem mi vagyunk a meccs esélyesei. A szentgyörgyiek az egyéni képességeket tekintve és csapatban is jobbak, de azért szeretnénk egy jó játékot produkálni. A bajnokság mostani szakaszában az eredmény nem is számít annyira,  inkább játszunk jól és kapjunk ki, mint nyerjünk csapnivaló játékkal", mondta Éles Péter menedzser.



Az első találkozót a Szentgyörgy nyerte, a VSK most visszavághat


A hét közben mellesleg mindkét csapat nemzetközi kupameccset vívott: míg a VSK a Közép-Európa kupában hazai pályán 94-69-es győzelmet aratott a cseh Brno ellen, addig a Szentgyörgy a FIBA Európa kupában 69-54 arányban kikapott a Dinamo Moszkvától.

Ha már a hét közepéről volt szó, tegyünk említést egy kevésbé vidám dologról is: a Brassói Galatica csapatbusza Piskitelep és Szászváros között, útban Temesvár felé, balesetet szenvedett, három játékost is (Ozana Mărginean, Sinka Andrea, Maria Alexandra Plumb) a dévai kórházba kellett szállítani. Szerencsére nagyobb bajuk nem esett, csak megfigyelésre tartották benn őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: