2017-09-28 20:17:04• hírek • Kocsis Zoltán

Egy félidő előny után a másodikban fordított a FCSB

A vártnál nehezebben, de végül nyert a FCSB az Európa Liga csoportkörének második fordulójában a Lugano vendégeként, így megszilárdította helyét a csoportja élén. A hazaiaknál Vécsei Bálint nem kapott szerepet, a kispadról nézte végig a találkozót.

Denis Alibec, Marko Momcsilovics és Dragos Nedelcu személyében három alapember nélkül utazott el a FCSB Luzernbe – mivel a Lugano nem használhatja saját stadionját az európai kupákban. A svájci bajnokság sereghajtója tehát tulajdonképpen semleges pályán fogadta a bukarestieket, ezzel is megerősítve: a vendégek a párharc esélyesei. A FCSB pedig úgy is állt fel az első félidőben, mint aki máris megnyerte a meccset. Magasan helyezkedett a bukaresti védelem, a védők pedig igen távol álltak egymástól. Ezt használta ki a Lugano a 14. percben, amikor Mattia Bottanit találta meg a labda, aki belépett a középen tátongó térbe és megszerezte a vezetést. A 40. percben szintén ez a katasztrofális helyezkedés tette lehetővé a gólpasszt adó Davide Mariani kapufáját is. A FCSB hiába birtokolta többet a labdát, egy gyengécske Ovidiu Popescu-lövésen kívül az égadta világon semmit nem tudott összehozni.

Az értékelhetetlen első félidő után Nicolae Dica a szünetben pályára küldte Denis Mant, ami győztes húzásnak bizonyult. Harlem Gnohere remek fejese és David da Costa bravúrja jelezte: másik FCSB jött ki a pályára. Amely aztán hat perc alatt meg is fordította az állást. Az 58. percben Man harcossága után került Cosntantin Budescu elé a labda, aki közelről, de éles szögből védhetetlenül bombázott a léc alá. A 64. perc Romario Benzar adott be jobbról, a hosszún érkezett az első félidőben hibát hibára halmozó Junior Morais és megszerezte a vezetést csapatának. Hogy ez a gól nem egyenlítő találat volt, arról leginkább Florin Nita tett, aki három perccel korábban bravúrral védte Bottani lövését.

Bottani a meccs hőse lehetett volna, ám nem lett, a folytatásban pedig sok értékelhető mozzanat már nem történt, így a FCSB második meccsét is megnyerte és hat ponttal vezeti csoportját az egyaránt három pontos Plzen és Beer Seva, valamint a pont nélküli Lugano előtt. A csoport másik meccsén amúgy a Plzen 3-1-re legyőzte a Hapoel Beer Sevát, amelyben Korhut Mihály végig a pályán volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: