2015-11-09 15:25:01• hírek • Szatmar.ro

Egy évvel Dorgai Gabriella meggyilkolása után is sötétben tapogatóznak

Egy egész várost háborított fel, amikor egy évvel ezelőtt a Szamos partján megtalálták Dorgai Gabriella félmeztelen holttestét. A brutális gyilkosság komoly sajtóhullámokat gerjesztett az országos sajtóban is. Mi több, még a nemzetközi - főleg a magyarországi - média is felkapta a fejét. Sokan szurkoltunk akkor, hogy a gyilkos mihamarabb kézre kerüljön és megbűnhődjön. Ezzel szemben viszont továbbra is szabadon jön-megy valahol. A rendőrség pedig tehetetlennek bizonyul.

Hogy a hatóság némaságba burkolódzik, már megszokhattuk. Hallgatásuk azonban már-már kínos: szemben például a szintén nagy port kavaró balotafalui gyilkossággal, ebben az ügyben még csak a sajtóhíreket sem cáfolták. Pedig augusztus végén az egyik helyi lap nagy betűkkel hozta, természetesen titokzatos forrásokra hivatkozva, hogy a DNS-minták vizsgálata következtében egyre inkább szorul a hurok a gyilkos nyaka körül.

Ennek valóságalapját persze nehéz megállapítani. A Szatmár.ro írásos kérdéseire az ügyészség azóta sem válaszolt, a mostani kérdéseinkre sem érkezett egyelőre válasz. Az egyoldalú kommunikáció tükrében nem tehetünk mást, mint felelevenítjük az eddigi eseményeket.

Az akkor 43 éves Dorgai Gabriellát, az Északi Színház román tagozatának színésznőjét 2014 november 9-én éjszaka folytotta meg, majd erőszakolta meg egy mindmáig ismeretlen férfi a Szamos jobb partján, a közigazgatási palota és a Decebal-híd közötti partszakaszon. Szatmárnémeti központjától egy kőhajításnyira tehát! Törött bordái egyértelműen bizonyítják, amíg tehette, védekezett.

Később kiderült, a töltésről öten is szemtanúi voltak az eseményeknek. Ám senki sem tett semmit, a rendőrséget sem értesítették. Azt hihették, hogy szerelmes párocska rejtett zugot keres a folyóparton. Könnyen lehet, hogy a színésznő ekkor már halott volt...

Amint az lenni szokott, legendák és forgatókönyvek azonnal szárnyra kaptak. Féltékenység, titokzatos rajongó, közeli ismerős, sorozatgyilkos. A magyarországi sajtó még egy soroksári gyilkossággal is hasonlóságokat vélt felfedezni.

Három héttel később fantomkép is nyilvánosságot látott. Kettő is. Előbb az egyik román nyelvű lap közölt le egy fantomképet - természetesen rendőrségi forrásokra hivatkozva -, majd az ügyészség tett közzé egy - totál másik - képet. Akkori tájékoztatásuk szerint a férfi 30-35 éves és körülbelül 180 centiméter magas lehet. A félhomályban, megközelítőleg ötven méteres távolságban levő szemtanúk leírásai alapján a férfi átlagos testalkattal, széles vállakkal, nagy tenyerekkel rendelkezik. Arca hosszúkás, bőre átlagos, világos. A férfi arca a szemtanúk szerint kissé beesett, nagy, elálló fülekkel, nagy szemekkel, vastag szemöldökkel, valószínűleg nagy, hegyes orral rendelkezik. Haja rövid, fekete, oldalt még rövidebbre vágva, homlokán V-t formálva.

A bűncselekmény elkövetésekor a férfi sötét dzsekit és világos farmernadrágot viselt.

Ez volt az utolsó előtti alkalom, hogy a hatóság hivatalos tájékoztatást adott ki az ügyben. Februárban Marinela Pop főügyész még cáfolta a sorozatgyilkosságról szóló fantazmagóriákat és elmondta, a DNS-vizsgálatok sem vezettek eredményre.

Marad tehát a sötétben való tapogatózás. Legalábbis annak látszata. Ám amíg a hatóság nem közöl semmilyen információt, addig azt is hihetjük: egy év alatt nem jutottak semmire...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: