2011-04-01 12:20:44• hírek • Szatmar.ro

Felfüggesztette az UEFA és FIFA Boszniát

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is felfüggesztette Bosznia-Hercegovina tagságát, miután az ország sportági szervezetében nem tudták háromról egy főre csökkenteni az elnökök számát.

"Szomorú, hogy ilyen döntést kellett hoznunk" - áll a FIFA hivatalos pénteki közleményében.

A felfüggesztés azt jelenti, hogy mostantól sem a bosnyák válogatott, sem a klubcsapatok sem játszhatnak nemzetközi mérkőzéseket, és a játékvezetők sem dirigálhatnak külföldön.

A bosnyák szövetséget rotációs rendszerben egy szerb és egy horvát nemzetiségű, illetve egy muszlim vallású elnök vezeti. Az elöljárók 16 havonta váltják egymást. Ezt a rendszert a keddi közgyűlésen módosíthatta volna a helyi szövetség, de az 53 küldöttből 28 a változtatás ellen voksolt.

A bosnyák szövetség ugyanakkor minél hamarabb szeretné megoldani a kérdést. A FIFA és az UEFA már tavaly októberben jelezte, hogy felfüggesztésre számíthat a szervezet.

A bosnyákok legközelebbi tétmérkőzésére június 3-án kerül sor, akkor a románok ellen Európa-bajnoki selejtezőn kell pályára lépniük. Amely ráadásul a nemzetközi szövetségek döntésének legnagyobb haszonélvezője: a selejtezőkben eddig csak Luxemburgot legyőzni képes, Boszniában múlt hétvégén kikapó román válogatott ezzel a döntéssel nagyot ugrott előre a D jelű selejtezőcsoportban. Miközben a pályán elért eredmények alapján Razvan Lucescu csapata az utolsó előtti helyen áll, Bosznia kizárása után nyolc pontjával utolérné Fehéroroszországot, míg Albániával szembeni hátárnya kettő, Franciaországgal szembeni lemaradása pedig négy pontra zsugorodna.



Bosznia-Hercegovina labdarúgó szövetsége felfüggesztve!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: