2017-05-07 10:01:18• hírek • Szatmár.ro

Egy évre börtönbe kell vonulnia a Pannónia Szálló tulajdonosának rongálás miatt

Vasile Tantas ügyében nemrég döntött a Nagyváradi Táblabíróság: ugyan megszabadult a tetemes pénzbüntetéstől, de börtönbüntetés vár rá.

A szatmári törvényszék még az év elején mondott ki ítéletet az egykori Pannónia Szálló (jelenleg Dacia Hotel) épületének a rongálása kapcsán. A bíróság bűnösnek találta Vasile Tantast a műemléképület megrongálásának ügyében, emiatt pedig első fokon egyéves börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást, 770 ezer eurónyi kár megtérítését rótta ki rá.

Az ítélet ellen természetesen fellebeztek, a napokban pedig a Nagyváradi Táblabíróság hozott döntést az ügyben. Eszerint a műemléképület tulajdonosa egy évre börtönbe kell vonuljon - viszont nem kell kártérítést fizetnie. Az ítélet jogerős.

A Szatmár Megyei Kulturális Igazgatóság nemrég 8 ezer lejes büntetéssel is sújtotta az avasi üzletembert a Pannónia-Dacia épületen végzett minimális állagmegőrzési munkálatok elmulasztása miatt. 

Tantas évekkel ezelőtt a szállodaépület megvásárlását követően annak felújítását vette tervbe - négy csillagos szállót akart kialakítani benne. Az eredeti tervek szerint 2012-ben nyitott volna a hotel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: