2008-09-11 14:23:33• hírek • Csenteri Judit

Egy éves lett a kiselefánt

Egy éves lett Jumaane a Nyíregyházi Állatpark kis elefántja. Szombat délelőtt bárki együtt ünnepelhet Magyarország első afrikai elefántborjával.

A kis ormányos világrajövetelére a Nyíregyházi Állatpark rendkívül büszke, hiszen amellett hogy európai állatkertben évente mindössze 1-2 borjú születik, ez idáig afrikai elefánt még nem született Magyarországon.

Jumanne szeptember 4-én töltötte be első életévét, gondozói azonban szeptember 6-án 11 órától szerveznek neki szülinapi bulit. A szervezők kérik a kicsiket és nagyokat, hogy vigyenek magukkal saját kezűleg készített ajándékokat, ugyanis a legszebb és legérdekesebb alkotásokat kiállítják az elefántház vitrinjébe.

A csöppségnek már nem nevezhető állatnak speciális elefánt tortával fognak kedveskedni. A hatalmas torta alapja rétiszénából áll majd, míg a krémet, illetve a torta tetejét Jumanne kedvenc gyümölcseiből s zöldségeiből készítik el.
A szülinap alkalmából a Nyíregyházi Állatpark játékra is invitálja vendégeit.

A park területén elrejtenek 100 db elefántos képet, s a szerencsés megtalálók beválthatják azokat zsákbamacskára, így elefántos könyvet, bögrét, hűtőmágnest vagy leporellót nyerhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: