2015-11-07 14:41:32• hírek • Szatmar.ro

Egy éves Kamilla, a Nyíregyházi Állatpark zsiráfja

Mivel a kicsi anyja első borjas tehén volt s tapasztalatlan, nem gondozta, ezért születésétől kezdve a park gondozói vették át a pótpapa szerepét, akik az első időkben éjjel-nappal 3 óránként etették az akkor 150 cm-es újszülöttet.

A borjú eleinte kolosztrumot (előtejet) kapott, ami igen gazdag fehérjében és antioxidánsokban, később pedig már egy speciális, nyomelemekben gazdag tejpótló tápszerrel kínálták.

A folyékony adagot, most hogy Kamilla már szépen eszi az abrakot és a szénát is, a gondozók folyamatosan csökkentették, s októbertől már csak szilárd takarmányt kapott, mint a kifejlett állatok.

A zsiráflány jelenleg 2,8 méter magas, de ivarérett korában magassága eléri majd a 4,3 métert is. Az etetési időszakot kivéve, a borjú kezdetektől fogva a 4 fős Rothschild tenyész-állománnyal közösen él, hiszen a jövőjét tekintve fontos volt, hogy újszülött korától ő is a csapat tagja.

Kamilla a Nyíregyházi Állatpark több hektáros, Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében él, olyan ritka patásokkal együtt, mint a grevy zebra, a nagy kudu, vagy a fekete lóantilop.

A Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint 700 egyed él belőlük. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, köztük 5 a Nyíregyházi Állatparkban él. Kamilla a hetedik Nyíregyházán született zsiráf.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: