2013-05-28 16:43:45• hírek • Szatmár.ro

Egy éve hangos a Zárda

Egyéves születésnapját ünnepelte kedden a Boldog Scheffler János Központ.

Hangzatos beszédek és kimerítő értékelők helyett a gyerekekről szólt a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek által vezetett Boldog Scheffler János Központ első születésnapja. A szatmárnémeti G. Coșbuc utca 2-es szám alatti Zárdában működő rehabilitációs és fejlesztő központot épp egy éve áldotta meg, és ezzel indította útjára Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök. Akkor, a még friss termeket komoly vendégek járták végig, most viszont azok a gyermekek és családjaik töltötték meg, akik egész évben látogatják a terápiákat.

Sok vidám nevetés, felkiáltás, ének, zene visszhangzott a nagyteremben, ahol Szabó M. Rita tartományi főnöknő, a központ vezetője üdvözölt délután egy órakor mindenkit, és köszönte meg a bizalmat, szeretetet, mosolyt. „Egy éve játszunk, fejlődünk, tanulunk együtt, most pedig azért vagyunk itt, hogy ezt az első évet megünnepeljük. Hagyományt szeretnénk teremteni, a következő években is megtartva a Boldog Scheffler János Központ napját."

Cserei Csaba ütőhangszer-művész ezt követően hívta zenei kalandozásra a gyerekeket, a ritmusok nyelvén kalauzolva őket a sivatagból a dzsungelbe, az egyiptomi piramisoktól az őskontinens legeldugottabb zugaiig. Együttzenélés, tánc, sok játék tarkította a produkciót, amikor pedig már mindenki megmozdult a székekről, a következő programpontként kézműves foglalkozásokban mutathatták meg a kicsik és nagyok kreativitásukat.

Az alkotó munka a kavicsfestéstől, a tenyér- és arcfestésen át, a „gurigaangyalkák és -pillangók" kivágásáig, ragasztásáig, formálásáig számos dísztárgyat eredményezett. A gyerekek és szülők együtt tapasztalhatták meg a csoportban tevékenykedés örömét, festették a fejlődés, növekedés, bontakozás egyre színesebb képét. A születésnapról nem maradhatott el a finom ebéd és a nagy torta, amit mindenki körbeállt, és megkóstolt, majd megevett.

Az egyéves ünneplés ezzel tényleg olyanra kerekedett, amilyenre mindenki vágyott: színes, hangos, és szeretetteljes volt. Ezt a hangulatot viszik tovább a következő évre is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: