2007-10-08 03:43:39• hírek • Szatmar.ro

A terminátor 4 éve kormányoz

arnoldschwarzeneggerArnold Schwarzenegger négy éve igazgatja California állam ügyeit.

Ma négy éve, 2003 október 8-án, választották meg az osztrák származású filmszínészt és testépítőt, Arnold Schwarzeneggert California állam kormányzójának.

Ronald Reagan-hez hasonlóan, aki szintén színészként kezdte pályafutását, Arnold Schwarzenegger is sikeres politikai pályafutást tudhat magáénak.  Színész múltja ellenére, kitűnő vezetőnek bizonyult. Megválasztását követően sikeres gazdasági reformokat vezetett be, vonzó környezetet teremtett a befektetőknek, ezáltal mintegy 680.000 új munkahellyel bővítette a piacot. Munkássága során hírdette a testmozgás fontosságát, California állam lévén az egyetlen, aki pénzt fektetett ennek népszerűsítésére. Többek között ő volt az aki aláírta azt a törvényt, amely az iskolák étkeztetési szabványait hivatott módosítani, az egészséges táplálkozás jegyében. Továbbá radikális lépéseket tett a környezetvédelem terén, a víz, a levegő és a környezet tisztántartására.

Hasonlóan, Schwarzenegger alkalmazta a legszigorúbb politikát az üvegházhatás csökkentésére. Kötelezte a kormányt, hogy 20%-ot megtakarítson az energiafogyasztásból, és 3,2 milliárd dollárt fektessen be a napenergiát átalakító háztetők építésére. 

Barátai visszafogott republikánusnak tartják, de ugyanakkor szabadelvűnek ami a szociális gondokat illeti. Továbbá barátai szerint egy igazi konzervatív, ő az az ember akinek irodájában Ronald Reagen képe lóg a falon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: