2016-04-12 12:48:35• hírek • Kocsis Zoltán

Mezőfényen a Ferencváros, avagy amikor a szivacs összeköt

Néhány héttel húsvét után ugyan, de Mezőfényen megtartották Szatmár megye első szivacskézilabda Húsvét Kupáját. A megmérettetésen 25 csapat és mintegy 230 gyerek vett részt, akik 23 különböző településről érkeztek - röviden és szárazon, számokban így lehetne összefoglalni a történteket. Azonban sokkal többről van szó.

A Szatmár-Ferencváros női kézilabda utánpótlás projekt ugyanis igyekszik többet nyújtani, mint a puszta sport és a tehetséggondozás. Amint azt Kiss Zoltán ötletgazda és projektvezető folyamatosan kiemeli, a legfőbb cél a közösség építése. Közösségépítés kicsiben a gyerekek között az iskolában, a településen és közösségépítés nagyban szülők, önkormányzatok között. Ennek jele például, hogy a hétvégén Avasújváros testvértelepülési szerződést között Petneházával - a két önkormányzat közötti kapcsolat a szivacskézilabdán keresztül lett szorosabb.

Ennél is fontosabb azonban az a hangulat, ami Mezőfényen is körülvette a tornát. A 230 gyerek mellett több száz szülő szurkolt csemetéinek, rajtuk kívül meghívott és hívatlan vendég is szép számmal volt jelen. A gyerekek 10 és 16 óra között közel 40 meccset játszottak. Lelkesen és mosollyal az arcukon.

„Kétségtelenül látszott a fejlődés a gyerekeken, mind technikailag, mind a pályán folytatott kommunikációban. Ennek ellenére a Ferencváros korosztályos csapata megmutatta hová, milyen szintre kell eljutni", elemezte szakmai szemmel a tornát Kiss.

A projekt eszmeiségét követve ezúttal sem számoltak gólokat, nem tartottak számon eredményeket. Ennek ellenére senki sem távozott üres kézzel, hisz minden csapat kapott kupát, minden gyerek érmet, oklevelet. A Magyar Kézilabda Szövetség pedig felszerelésekkel ajándékozta meg az edzőket.

Ősztől már indul a projekt saját belső bajnoksága - addig is azonban május 27-én Mátészalkán nagyszabású gála keretein belül értékelik ki az eddig történteket és jutalmazzák a legjobbakat.

„Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, edzőknek, szülőknek, gyerekeknek, önkormányzatoknak, segítőknek, hogy ez a projekt ilyen rövid időn belül ilyen hosszú utat tudott megtenni. Kisebb csoda ez, amelyet közösen sikerült létrehoznunk", lelkendezett érthető módon Kiss Zoltán projektvezető.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: