2008-08-14 14:39:33• hírek • Szatmar.ro

Egy év alatt nem emelkedett számottevően a tanszerek ára

 Ha tudatosan vásárolunk iskolakezdés előtt, olcsón is beszerezhetjük a szükséges tanszereket. 

Most még javában zajlik a nyári szünet, a gyerekek nem is érzik az iskolakezdés nehézségeit, csupán a szüleiknek kell előteremteni a tanszerek megvásárlásához szükséges összegeket. Utána néztünk, mennyire kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk ha minőségi termékeket akarunk beszerezni. Aki okosan vásárol viszonylag olcsón is megúszhatja az iskolakezdést.

Megnyugtató tény, hogy a tavalyi évhez viszonyítva túlzottan nem emelkedtek a tanszerek árai, viszont egy első osztályba készülő kisdiák szülei még így is száz lejnél nagyobb kiadásra számíthatnak. Az egyik minőségi tanszereket forgalmazó bolt eladójának segítségével összegyűjtöttük mit mennyiért lehet megvásárolni. Szilágyi Enikő a bolt alkalmazottja elmondta, a tanszerbeszerzés, hamarosan kezdetét veszi. ugyanis a tapasztalatok azt igazolják, hogy augusztus végére, szeptember elejére nagy vásárlási láz várható. Fontos tudni, hogy jó minőséget elérhető áron is vásárolhatunk, hiszen minden neves forgalmazó széles skálán kínálja termékeit. A gyengébb minőségű tanszerek árát is megkérik, nem beszélve arról, hogy ezek a termékek sokkal hamarabb megkopnak.

De lássuk mire is van szüksége egy első osztályos kisdiáknak. Először egy kényelmes és tágas iskolatáskát kell beszerezni. Ezek árai igények függvényében 50 lejtől egészen 200 lejig terjedhetnek. Mindenképpen szükség van füzetekre, amelyet 60 és 80 bani közti árskálán vásárolhatunk meg. A biológia, földrajz és zenefüzet szintén 80 baniért beszerezhető, viszont egy A4-es rajztömbért körülbelül 4 lejt kell kifizetnünk. Tollakat 4 és 10 lej közti értékben, hegyezőt 1 vagy akár 4 lejért, radírt 60 míg ceruzát 40 baniért vásárolhatunk. Az egyszerűbb tolltartók 12-14 lejért megvásárolhatók, viszont választhatunk teljesen felszerelt darabokat is, amelyekért 17 lejtől kezdve akár 30 lejt is elkérhetnek.

A rajz és kézimunka órákhoz szükséges felszerelésekért szintén nagyobb pénzösszeget kell kiadnunk. Egy vízfestéket körülbelül 6, temperát 6-10, színes ceruzát 5 -10, gyurmát 4-6 lej közti árskálán szerezhetünk be. Szükség lehet még ragasztóra (2lej), illetve biztonságos kisollóra (5lej) is. Hogy valóban teljes legyen a tanszerkészlet tintajavítót (2 lej), füzetcímkét (3 lej), színes papírt (2 lej) és zsírkrétát (4lej) is vásárolhatunk.

Ha összegezzük a fentiekben említett árakat – annak függvényében, hogy néhány termékből többre is szükség van - már 150 lejért minden egyes tanszert beszerezhetünk, csupán okosan kell válogatnunk a polcokról. Aki a legdrágább termékekkel pakolja meg a bevásárlókosarát 370 lejes kiadásra számíthat.

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: