2016-03-02 22:40:19• hírek • MTI

Egy év alatt 10%-kal nőttek a lakásárak Romániában

Az elmúlt egy évben mintegy 10 százalékkal nőttek Romániában a lakásárak - derült ki az imobiliare.ro legnagyobb román internetes ingatlanközvetítő szerdai összesítéséből.

Februárban a lakásárak 4,5 százalékkal emelkedtek januárhoz képest, éves összevetésben a drágulás 9,8 százalékos volt. Egy négyzetméternyi hasznos lakóterület átlagára 1015 euró volt. Ez az érték négy év után először haladta meg a pszichológiai határnak tekintett ezer eurót.

Valamennyi romániai nagyvárosban emelkedtek a lakásárak, Bukarestben 5,3 százalékkal nőttek, elérték a négyzetméterenkénti 1089 eurót.

Több erdélyi városban a lakások gyorsabb ütemben drágultak, mint Bukarestben. Az erdélyi települések közül Kolozsvár az országos első, ahol tavaly februárhoz képest 15 százalékkal kell többet fizetni egy lakás négyzetméteréért, 1152 eurót, így Kolozsvár Románia legdrágább városa a lakáspiac tekintetében.

A második helyen Temesvár áll, ahol tavaly februárhoz mérten 14 százalékkal, négyzetméterenként 970 euróra emelkedtek az árak. Harmadik helyen szintén egy erdélyi város, Brassó áll, ahol 7,8 százalékkal, négyzetméterenként 912 euróra nőttek a lakásárak.

Az ingatlanközvetítő portál a Szatmárnémeti adatokat nem részletezi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: