2016-01-06 10:53:30• hírek • Kocsis Zoltán

Egy ember megsérült a hajnali tűzesetben

Lángba borult szerda hajnalban egy ház tetőszerkezete Szatmárnémetiben, az Amaci út 52. szám alatt. A tűzben súlyosan megsérült a ház tulajdonosa, akit a kórházba szállítottak, tájékoztat a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU).

A tűz hajnali két óra után ütött ki, az ISU tájékoztatása szerint a tűzoltók öt perccel a riasztást követően a helyszínre értek. Az oltást 2.39-kor kezdték el nagy erőkkel és közel három és fél órával később, 6.09-kor fejezték be. Amikor a helyszínre értek, égett a lakóház tetőszerkezete és reális volt a veszély, hogy a tűz átterjedjen az egész épületre.

A tűzben komoly sérüléseket szenvedett a ház tulajdonosa, a férft felső testrészein és arcán elszenvedett égési sérülései miatt a rohammentősök a kórházba szállították.

A lángok martalékáivá vált a ház tetőszerkezete, öt szoba berendezése, közel négyezer cserép. A parkett még a földszinten is megrongálódott.

A tüzet a szakemberek szerint a nem megfelelő állapotban lévő vagy nem megfelelően szigetelt, felforrósodott kémény okozhatta. Éppen ezért a tűzoltóság ezúton is felhívja a kályhával, kazánnal fűtők figyelmét a kémények megfelelő szigetelésének, karbantartásának, rendszeres tisztításának fontosságára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: