2017-07-24 09:46:32• hírek • Agerpres.ro

Egy ember életét vesztette a viharban Bihar megyében

fotó: Digi24
fotó: Digi24

Vihar pusztított szombat este a Bihar megyei Csarnóházán (Bulz), egy ember meghalt, 16-an megsebesültek, három állapota súlyos - tájékoztattak a helyi hatóságok.

'A 16 sérültből négyen maguk jelentkeztek a bánffyhunyadi sürgősségen, hárman pedig a nagyváradi kórházban, a többieket mentők szállították el. Aktiválták a vörös mentési kódot, 57 tűzoltó vonult a helyszínre' - mondta el Camelia Roşca százados, a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője.

Dr. Hadrian Borcea, a nagyváradi SMURD vezetője szerint a nagyváradi megyei kórházba szállított három súlyos sérült közül kettőnek súlyos agyrázkódása van.

Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa azt mondta: hajnal fél kettőre kiürítették a két érintett kempinget.

'Egy fa rádőlt egy autóra, egy ember meghalt. A másik kempingben egy fa egy sátrat temetett maga alá, három ember súlyosan megsérült' - mondta el a prefektus

Mihaiu szerint összesen 90 ember vett részt a mentésben.

Vasárnap este vihar pusztított Csarnóházán, amely több nyárfát gyökerestől kicsavart és az út két oldalán lévő két kemping sátraira, illetve az autókra döntött. Eső, jégeső hullott, később tornádó szerű vihar keletkezett. A turisták egy része bemenekült a faluba, mások az autókban, sátrakban maradtak. A hatóságok vörös mentési kódot léptettek életbe, amely hajnal egy óráig volt aktív.

Jelentős károkat okozott a vihar a szomszédos Hajdú-Bihar megyébe is, ahol másfél óra alatt 80 helyszínre riasztották a tűzoltókat vasárnap este viharkárok elhárítására - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint elsősorban kidőlt fák miatt kellet beavatkozni az egységeknek, öt-hat személygépkocsiban keletkezett kár, de személyi sérülés nem történt a vihar során Hajdú-Biharban.
    
A kataszrófavédelem közölte: az erős szél Hajdúszoboszlón és Debrecenben okozott komoly károkat, amelynek felszámolásán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók. A nagy szél sok helyen fákat csavart ki, amelyek autókra, házakra, vezetékekre zuhantak és utakat torlaszoltak el.
    
Hajdúszoboszlón a Damjanich utcában egy lezuhanó faág szakította le a villanyvezetéket. A Gábor Áron utcában két ház bejáratát is eltorlaszolta egy-egy, a szél által kicsavart fa. A Herman Ottó utcában egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél.
    
Debrecenben, a Hortobágy utcában egy lakóház állványzatát bontotta meg a vihar. Az István úton, több helyen is fa dőlt az útra és a villanyvezetékekre. Az Iparkamara utcában a villanyoszlopot döntötte ki a szél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: