2017-04-25 09:55:17• hírek • Kocsis Zoltán

Egy első, két második hely és négy dicséret

Kovács Péter Zoltán - forrás: Facebook
Kovács Péter Zoltán - forrás: Facebook

Nyolc Szatmár megyei diák is helyezéssel, dicsérettel vagy különdíjjal tért haza a 46. Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos döntőjéről. A legjobb eredményt Kovács Péter Zoltán érte el, aki maximális pontszámot szerzett.

A Nagykárolyi Elméleti Líceum XII. osztályos diákja 10-es osztályzatot szerzett, ezzel korosztályában az első helyen végzett. Kovács Péter Zoltán eredménye felkészítő tanára, Szabó Csilla munkáját is dicséri.

A Besztercében rendezett döntőn a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum két diákja, a hatodikos Kabai Tünde és a kilencedikes Balogh Ádám 9,30, illetve 9,50-es osztályzattal a második helyet szerezte meg korcsoportjában. Előbbit Heinrich Andrea, utóbbit Czier Andrea készítette fel.

Az április 20-23. közötti finálén további négy Szatmár megyei diák érdemelt ki eredményeivel dicséretet: az ötödikes Kabos Tímea (10-es Számú Általános Iskola, felkészítő Tivadar Melinda), a hetedikes Tarr Blanka (Hám János, felkészítő Szász Anikó), valamint a Nagykárolyi Elméleti Líceum és Putovits Tünde két kilencedikes diákja, László István és Kintel Alexandra. Rajtuk kívül a Datura Egyesület külndíját vihette haza a Mezőfényi Általános Iskola nyolcadikos tanulója, Koszma Melinda, Fényi Izabella tanítványa.

A Szatmár megyei szakaszról a döntőbe jutott továbbá a hetedikes Kala Szintia (szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola, felkészítő Gál Eszter), a nyolcadikos Finta-Fekete Eszter (Hám János, felkészítő Heinrich Andrea), a tizedikes Juhos Roland (Hám János, felkészítő Heinrich Andrea) és Képíró Dorottya (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítő Bagosi Ilona).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: