2017-08-26 08:38:19• hírek • Agerpres.ro

Egy dolog miatt biztosan jobb az erdélyi hegyvidék, mint a tengerpart

A tengerparti üdülőhelyeken rosszabb minőségű ételt kapnak a turisták, mint a hegyvidéken, Brassó, Szeben, Fehér, Maros, Hargita és Kovászna megyében - jelentette ki az ország középső régiójáért felelős Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője, Claudiu Susanu, aki a tengerparti ellenőrző akciókat vezette. 

A főfelügyelő arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy nagyobb gondok vannak-e az ellátás terén a tengerparton, mint Erdélyben. 'Abszolút. Igen. A közélelmezés terén a tengerpart sokkal rosszabbul áll, mint Erdély, főleg mint Szeben és Brassó környéke. Ennek nyilván az is az oka, hogy a tengerparton csak szezon idején működnek, és emiatt nem találnak megfelelő személyzetet. Akárhogy is van, a lejárt szavatosságú termékekre, az elfogadhatatlan higiéniai körülményekre, a vendégek egészségének veszélyeztetésére nincs bocsánat' - jelentette ki Claudiu Susanu.

A főfelügyelő, aki júliusban és augusztusban a tengerparti fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket vezette elmondta: Mamaián találták a legtöbb hiányosságot a közélelmezés terén, noha itt a legjobbak a szálláslehetőségek.



Susanu arról is tájékoztatott, hogy az utcai gyorsbüfék és önkiszolgálók sokszor kifogástalan élelmiszert árultak, viszont a négy-ötcsillagos szállodák esetében is megtörtént, hogy lejárt szavatosságú vagy nem megfelelő ételt szolgáltak fel a vendégeknek.

Értékelte ugyanakkor, hogy az emberek egyre gyorsabban reagálnak a tapasztalt hiányosságra, jelzik a rendellenességeket, így egyre több olyan vendéglátó egység van, amelyeket a múlt évek során bezárattak, és most feljavított körülményeket biztosítva ismét működőképesek. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: