2015-11-12 12:56:12• hírek • Kocsis Zoltán

Egy dobásra a döntetlentől

Egy jó - értsd: három pontos - dobásra maradt el attól a Szatmárnémeti VSK női kosárlandacsapata, hogy a szezonban először elkerülje a vereséget. Azért nem írhattunk pontszerzést, mert a román kosárlabdában - az egyéb csapatsportágakon szocializálódótt szurkolók számára némileg érthetetlen módon - a pályáralépésért jár a pont...

Szóval a VSK lányai szerda este Bukarestben léptek pályára a bajnokság - immár hivatalosan is - második leggyengébb csapata ellen. Eddig ugyanis a Rapid volt a VSK mellett a másik olyan csapat, amely valamennyi meccsét elveszítette. Szigorúan ki kell emelni az eddig kifejezést, mivel szerdán 50-47 arányban legyőzték a szatmáriakat.

A meccsen született pontok alacsony száma mutatja a két gárda játékerejét: nem ritka, hogy egy csapat egymaga több mint 97 pontot dob. Emlékezhetünk rá a példának okáért, hogy a Sepsiszentgyörgy 123, a Targoviste pedig 100 pontig jutott idén a VSK ellen...

Ha színvonalas nem is, de legalább izgalmas volt a találkozó, hisz az első két negyedben összegyűjtött 8 pontos hátrányból (29-21) a harmadik játékrészben a VSK három pontos előnyt (38-35) faragott. Az utolsó negyedben aztán a hazaiak összekapták magukat, 15-9-re nyerték a játékrészt, ezzel pedig 50-47-re hozták a meccset is.

A VSK november 20-án, pénteken a Brassói Olimpiát fogadja az V. fordulóból elhalasztott meccsen, majd 29-én, vasárnap a Gyulafehérvár érkezik Szatmárnémetibe.

I. osztály, X. forduló:
Bukaresti Rapid
- Szatmárnémeti VSK 50-47
a VSK pontszerzői: Vilcinschi (15), Voica (14), Chitanu (10), Badi (5), Bolba (3)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: