2015-07-01 17:55:45• hírek • Kocsis Zoltán

Egy diákot kizártak szerdán az érettségiről

Két diák megúszta, egyet kizártak, ötvenhét pedig nem vett részt szerdán az idei érettségi írásos szakaszának harmadik napján, amikor a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból bizonyíthatták tudásukat a végzősök. Azaz matematikából vagy történelemből.

A megyei tanfelügyelőség adatai szerint Szatmár megyében 2476 diák iratkozott fel a két vizsgára, ám csak 2471 jelent meg reggel a vizsgatermekben. A reál szakosok számára kötelező matematika vizsgán 1661 feliratkozottból 1617-en, a humánosok számára előírt történelemből pedig 815-ből csak 800-an ragadtak papírt és írószerszámot.

Az előző napokkal ellentétben ezúttal nem volt minden zökkenőmentes, hisz a szatmárnémeti Doamna Stanca Gimnáziumban kialakított vizsgáztató központban egy diákot kizártak, mivel telefont használt puskázás gyanánt.

Két diák vizsga nélkül is tudja már, hogy megkapta a maximális 10-es jegyet: a Nagykárolyi Elméleti Líceum, illetve a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egy-egy diákja ugyanis a nemzetközi tantárgyversenyeken elért remek eredményeik miatt megúszták a matek érettségit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: