2013-03-04 16:59:21• hírek • Póti Orsolya

Egy diák képviselte Szatmár megyét az Implomon

Heidenhoffer Erhárd, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója VI. helyezést ért el az Implom Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén.
Heidenhoffer Erhárd, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója VI. helyezést ért el az Implom Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén.

Az Erkel Ferenc Gimnázium idén is megrendezte az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét 9-12. évfolyamos diákok részvételével március 1-2. között. Szatmár megyét a versenyen Heidenhoffer Erhárd, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója képviselte.

Magyarország és a Kárpát-medence legjobb helyesen író diákjai mérték össze tudásukat március 1-2. között Gyulán, az Erkel Ferenc Gimnáziumban megrendezett Implom József Helyesírási Versenyen. Erdélyt összesen tíz diák képviselte a döntőn, Szatmár megyéből pedig Heidenhoffer Erdhárd, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. osztályos diákja jutott tovább.

A gyulai gimnázium számára rendkívül fontos a verseny megszervezése, hiszen a középiskolásoknak nincs ilyen jellegű megmérettetése a helyesírás tárgykörében. A verseny névadója Implom József múzeum- és iskolaigazgató, az utolsó polihisztorok egyike. Kiváló helytörténész volt a fogalom teljes komplexitásában: egyszerre volt régész, nyelvész, etnográfus, numizmatikus, művészet-, művelődés- és irodalomtörténész, levéltáros és muzeológus.

Erhárd már számos helyesírás, irodalmi és nyelvtan vetélkedőn vett részt eredményesen az utóbbi években, és ezek mellett a fizika és informatika tantárgyversenyeken is nagyszerűen megállja a helyét.

A diák a Szatmár.ro-nak elmondta: az idei Implom vetélkedőn alaposan felmérték a résztvevő diákok tudását, hiszen a változatos feladatpontokat tartalmazó tesztlap a magyar helyesírás egészére kiterjedt. A tulajdonnevek helyesírása és ragozása mellett nagy hangsúlyt fektettek a helynevek helyesírására is.

Mint megtudtuk a verseny négy kategóriában zajlott: gimnázium, szakközépiskola, szakiskola és határon túli, valamint két részből - tollbamondásból és a 10 feladványt tartalmazó feladatlap kitöltéséből - állt. A bírálóbizottságban olyan neves egyetemi tanárok és nyelvészek vettek részt mint dr. Nagy János, dr. Péntek János és dr. Kiss Jenő.

Erhárd, saját kategóriájában VI. helyezést ért el, a szép eredmény pedig a diák szorgalmán kívül Téglás József magyar tanár érdeme.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: