2019-10-03 09:20:02• hírek • Bede Emőke

Egy darabig még biztosan nem szűnik meg a hálapénz jelensége

Csütörtök reggel hivatalosan is elkezdődött az a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház által szervezett konferencia, melyre szerte az országból, de határon túlról is érkeztek orvosok, szakemberek. A második ízben megrendezett találkozó témája: a kommunikáció szerepe a betegellátásban.

Az esemény díszvendége Sorina Pintea egészségügyi miniszter volt, ki a hivatalos megnyitó előtt gyors sajtótájékoztatott is tartott. „A nem megfelelő kommunikáció egyike azoknak a legfontosabb problémáknak, melyek a román egészségügyi rendszer működését nehezítik. Biztosan önök is sokszor hallhatták, hogy a betegek az egészségügyi személyzet magatartására panaszkodnak, és elégedettségüket csak tetézi a tény, hogy sokszor a hálapénz ellenére sem tapasztalnak minőségbeli változást az orvosok vagy asszisztensek hozzáállásában” – mondta el a szaktárca vezetője.
 

Bármennyire is szerette volna, Pintea nem kerülhette el azt a kérdést sem, hogy létezik-e a hálapénz jelensége a Szatmár megyei egészségügyben. A miniszter szerint a válasz egyértelműen igen, viszont arra vonatkozó adatai nincsenek, hogy kinek és mennyit kell a zsebébe csúsztatni. A páciensek részvételével végzett felmérések szerint a betegek az elmúlt időszakban a jelenség visszaszorulását tapasztalták, viszont Sorina Pintea szerint a hálapénz még egy darabig biztosan nem fog eltűnni, és ezért úgy a páciensek, mint az orvosok hibásak.
 

Arra a sajtói kérdésre, hogy mit gondol a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház jelenlegi vezetéséről, az egészségügyi miniszter némiképp kitérő választ adott. Mint kifejtette, jelenleg nem az egyéni teljesítményekre és kvalitásokra kíváncsi, hanem arra, hogy miként költötték el azt a közel 14 millió lejt, melyet a kormány ebben az évben a szatmári kórház fejlesztésére szánt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: