2010-06-14 15:56:36• hírek • Szatmar.ro

Egy dán, egy holland gól, mégis Hollandia nyert

Az oranje nehezen melegedett bele, de végül simán verte Dániát.

Az E csoporttal együtt bemutatkozott a világbajnokság egyik (talán nem is annyira) titkos esélyese, Hollandia, amely csapatnak Dánia ellen kellett megkezdenie a menetelést. Erről, azaz könnyed menetelésről sokáig nem volt szó, ám a végére mégis magabiztosan nyertek a németalföldiek. Igaz, két szerencsés góllal.

Az első félidőben sokáig „csak kóstolgatták" egymást a csapatok. Negyed óra után úgy tűnt, hogy Hollandia fölényre tud szert tenni, ám miután a szervezett és kemény védekezésből Dánia többször is veszélyes kontrákat vezetett egy súlypont-áthelyezés vagy hosszú passz után, van Marwijk csapata is óvatosabb lett. Ennek megfelelően a szünet előtt megoszlottak a nagy helyzetek: holland oldalról Kuyt és van Persie, dán részről Bendtner, Rommedahl és Kahlenberg áll közel a gólszerzéshez.

A második félidőben alig értek vissza székeikbe a nézők, máris gyökeres változás állt be. Történt, hogy van Persie tekert középre, Sörensen kapus bizonytalankodott, a menteni akaró Simon Poulsen pedig csapattársa, Agger hátára fejelte a labdát, ami onnan a kapuba pattant. Ez volt a torna első öngólja mellesleg.

A rendkívül szerencsétlen találat nagyon megfogta a skandinávokat, míg Hollandia önbizalmának jót tett: egyre inkább összejöttek az ütemváltások, a gyors passzok, így Sörensennek van Persie, van der Vaart és van Bommel lövéseinél is nagyot kellett védenie, majd Sneijder megpattanó lökete landolt a felső lécen.

A narancs-mezesek egyre vezették akciókat, főleg az újonnan beállt Elia volt elemében, aki a 85. percben kapott remek passzt, a kifutó Sörensen kapus még bele tudott kapni a labdába, amely a kapufára csordogált, a kipattanóra pedig Kuyt (fotó) érkezett, aki másfél méterről a hálóba bombázott. Három perccel később pedig már majdnem három volt közte, Afellay közeli lövését Simon Poulsen a gólvonal előtt, ollózva kanalazta ki.

A holland válogatott még csak melegítette motorjait, ám az utolsó fél órában már felvillantott valamit abból, amire igazán képes. Amennyiben ezt a folyatásban nem csak fél óráig tudja nyújtani, akkor tényleg sokáig menetelhetnek. A dán védelem sokáig jól működött, kérdés, mire képes a csapat, amikor támadni is akar. Ebben hatalmas fontossággal bír, hogy Bendtner milyen egészségügyi állapotban van, képes-e végig játszani egy meccset.

Hollandia - Dánia 2-0
gólok: Simon Poulsen (46., öngól), Kuyt (85.)
Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Kuyt, Sneijder, Van der Vaart (Elia, 67.) - Van Persie (Afellay, 77.)
Dánia: Sörensen - Agger, Kjaer, Jacobsen, S. Poulsen - Jörgensen, Ch. Poulsen, Enevoldsen (Grönkjaer, 56.), Kahlenberg (Eriksen, 73.) - Rommedahl, Bendtner (Beckmann, 62.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: