2014-03-28 16:21:00• hírek • Szatmár.ro

Egy csempész lebukott, egy banda ügyében ítélet született

Nagy mennyiségű cigarettát koboztak el a határrendészek, egy csempészbanda ügyében pedig komoly ítélet született.

Csötörtökön délután Citroen Jumper márkájú autójával próbált kijutni az országból az a máramarosi férfi, akinél háromezer doboz, hazai zárjeggyel ellátott cigarettát találtak a petei határátkelőnél.

A nagy mennyiségű - körülbelül 42 ezer lej értékű - dohányárú speciálisan kialakított rekeszekben volt elrejtve a jármű utánfutójában. P. Gheorghe semmilyen hivatalos dokumentummal nem rendelkezett a szállítmányról, így a hatóságok egyértelműen megállapították, hogy csempészáruról van szó, melyet azonnal elkoboztak és eljárást indítottak az ügyben. P. Gheorghe-t ötven ezer lej pénzbírság kifizetésére kötelezték.

Ítélet egy csempészbanda ügyében

A hatóságoknak sükerült ugyanakkor rács mögé juttaniuk egy bűnszervezet tagjait. Mint kiderült, évekkel ezelőtt a banda több mint egy millió euróhoz jutott Ausztriából eltulajdonított munkagépek érétkesítése által, majd pedig cigarettacsempészettel kezdtek foglalkozni.

Ion Pop, Adolf Komaromi, Dorin Sentianoşi és Petru Borz nagy mennyiségű dohányárút hoztak be az országba, melyet aztán Olaszországban értékesítettek. Az évek során csupán egyetlen alkalommal buktak le, ekkor nem kevesebb mint 115 ezer doboz cigarettát találtak náluk. A hatóságok szerint a be nem fizetett illetékek által körülbelül egy millió euróra tehető az az összeg, mellyel a román államot megkárosították. A hatóságok 530 ezer eurót foglaltak le, illetve több mint 3 és fél millió lej vámilleték befizetésére kötelezték az érintetteket.

A Szatmár Megyei Törvényszék ítélete értelmében Ioan Pop 8 év, Adolf Komaromi pedig 5 év börtönbüntetést kapott. A banda másik két tagja 2-2 év felfüggesztett börtönnel úszta meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: