2012-06-04 09:32:06• hírek • Szatmar.ro

Egy családbarát Szatmárt építünk!

A hétvége folyamán került sor a már hagyományosnak tekinthető Családi hétvége 6-ik kiadására Szatmárnémetiben, melynek ez alkalommal is a Kossuth kert adott otthont. A rendezvény, az előző évekhez hasonlóan rengeteg változatos programmal várta az oda látogatókat, akik még a rossz idő ellenére sem maradtak távol a jó hangulatban, barátok között eltöltött percektől-óráktól. A jeles eseményre Csehi Árpád Szabolcs, megyei tanácselnök és Ilyés Gyula, polgármester is ellátogatott, akik családjaik és a szatmári közösség társaságában válogattak a sokszínű programkínálat közül.

Csehi Árpád Szabolcs, megyei tanácselnök, a rendezvény kapcsán elmondta, hogy a Családi Hétvégéhez hasonló rendezvények azok, amelyek valódi közösségépítő szerepet töltenek be. „Immár hat éve szolgálja Szatmár megye lakosságát ez a rendezvény, amelyen kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják maguknak a megfelelő programokat. A család együtt ünnepelhet, szórakozhat, találkozhat régi ismerőseivel. Ez a tény pedig mai rohanó világunkban felbecsülhetetlen értékkel bír." - magyarázta Csehi.

A megyei tanácselnök a hétvége folyamán megkózstolta a főzőversenyen megméretkező csapatok hagyományos ételeit és együtt ünnepelt a szatmári családokkal a koncerteken és más rendezvényeken egyaránt. „Hagyományőrzésből is jeleset alkotnak itt a szervezők évről évre, hiszen a civil szervezetekkel közösen olyan színes kavalkadját sorakoztatják fel a valódi szatmári értékeknek, amelyek a népművészeti alkotásoktól kezdve, a néphagyományokon át el egészen a hagyományos ételeinkig mind közös értékeinket jelentik" - jelentette ki a Csehi.g

Ilyés Gyula, az RMDSZ polgármesterjelöltje az újonnan átadott mászófal kipróbálása után a bográcsfőző versenyen kóstolta meg a finomságokat, majd a családvetélkedőn legügyesebbnek bizonyult családokat díjazta, esténként a színpadon fellépő meghívottak műsorát sem hagyva ki. Vasárnap pedig kicsi és nagy együtt irányított Szatmárnémetiben, hisz Ilyés Gyula Reich Máté, diákpolgármester személyében segítséget kapott a városvezetésben, akivel egy nap erejéig közösen gondoskodtak a szatmári közösség felhőtlen időtöltéséről.

„Családjaink, gyerekeink, barátaink teszik teljessé mindannyiunk életét, a velük és általuk kialakított közös jövő képezi közösségünk fennmaradásának és megerősödésének garanciáját. Mi egy élhető várost akarunk építeni mindenki számára. Egy olyan Szatmárnémetit akarunk, amely odafigyel kicsikre és nagyokra, gondoskodik a rászorulókról, lehetőséget teremt a fiataloknak az itthonmaradásra, támogatja a családokat és megvédi közös értékeinket, hagyományainkat. Ezért is fontos, hogy június 10-én minél többen elmenjünk szavazni és megválasszuk annak a lehetőségét, hogy évről évre ilyen sokan egybegyűlhessünk, megünnepelve közösségünk összetartását, hisz a szatmárnémetiek döntenek Szatmárnémeti sorsáról." - fejtette Ilyés Gyula, aki a Családi hétvége keretén belül vasárnap Horváth Annától, az RMDSZ főtitkárhelyettesétől átvette az RMDSZ Családbarát Önkormányzat díját az elmúlt években kifejtett munkájáért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: