2010-06-02 14:38:52• hírek • Szatmar.ro

Egy brüsszeli utazás a tét

Idén új vetélkedővel bővül a június 5-6-a között megrendezett Családi hétvége. A szervezők fergeteges szórakozással várják a megmérettetésre jelentkező családokat.

A vetélkedő előzménye az a három éve elkezdett Pünkösdi királyválasztás, amelyen a férfiakat különböző nehézségi próbáknak kitéve döntötték el, ki legyen a pünkösdi király. Idén a Pusztadarócon megtartott Májuskirály és tavaszkirálynő hagyományőrző ünnepségen - amelyen népszokásokat felelevenítő játékokat szerveztek -, az Ady Endre Társaság és az Aranykapu Kulturális Egyesület vezetői egy olyan vetélkedőt találtak ki, amelyen a családok közösen versenyezhetnek másokkal, hogy a legjobban együttműködő család elnyerhesse jutalmát. A megmérettetésen minden egyes tag, apa, anya és a gyerek/gyerekek megkapják a maguk feladatát. Ügyességet, gyorsaságot és furfangosságot igényelnek ezek a versenyszámok.

A szombaton déli órákban kezdődő megmérettetésen a családoknak tizenkét próbán kell teljesíteniük. A „Megy a gőzös..." számban összekötött lábakkal olyan gyorsvonatot kell kialakítaniuk, amely pöfögve halad egy bizonyos távon és közben mozdonyhangot imitál. A borotválás... asszonyi segélynyújtással elnevezésű vetélkedőn, ahogy a megnevezése is sejteti a feleségnek kell segédkezni a borotválkozásban, azonban a kezüket nem, csak a szájukat használhatják. Szégyenben maradhatnak azon szülők, akik nem ismerik eléggé gyermekeiket, hiszen a Csemeteválogatón bekötött szemmel kell kiválasszák a gyermekseregből a saját gyermeküket. Az elfáradt családtagok nem kell a kiszáradástól sem tartsanak, bár ezúttal sörivó verseny helyett bodzaszörpöt kell majd időre pusztítaniuk. A magyar kultúra szerves része a rovásírás, hiszen őseink a latin betűk előtt ezt használták. A szervezők próbára teszik a vállalkozószelleműeket a rovásírások megfejtésében, igaz segítséget is kapnak majd ehhez.


Kicsik és nagyok szórakoznak a Családi hétvégén
Kicsik és nagyok szórakoznak a Családi hétvégén


Az agyagozás, a konyhaművészet gyakorlása minimális alapanyagokból, illetve a zene sem maradhat ki a vetélkedők sorából, így a résztvevők ezekre is számíthatnak. Minden bizonnyal szórakoztató megmérettetésben részesülhetnek nem csak a résztvevők, de a nézők is. A több órán át tartó esemény utolsó döntője másnap, vasárnap zajlik majd. A kevésbé fürge, illetve jól együttműködő csapatok addigra már lemorzsolódnak, így a jelentkezőkből az utolsó körökre már csak három marad.

Ebből a háromból kerül majd ki az az első család, amely a fődíjat elviheti, ami nem más, mint egy brüsszeli családi utazás, Sógor Csaba Európai Uniós képviselő felajánlásából. A második díj egy családi hétvége Magyarország egyik termálvizű üdülőközpontjában, a Sinbotour utazási iroda felajánlásából, míg a harmadik díj egy családi vacsora a Chilly Csárdában.
A szervezők a jelentkezőket a 0744-68-78-13-as számon várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: