2011-08-18 09:13:10• hírek • Bolczek Krisztina, MTI

Egy brit nő elutazott vakációzni, addig elfoglalták az otthonát

Vidéki útjáról hazatérve illegális házfoglalókat talált londoni lakásában egy brit nő.

Julia High arra ért haza kelet-londoni otthonába, hogy egy nyolctagú család ül az ebédlőasztalánál. Heves tiltakozására a házfoglalók azt állították, hogy bérlői szerződésük törvényes, mondván a szomszédok szerint a nő meghalt, és a fiától bérelték ki a lakást.

A beköltözők a nő holmijait szemeteszsákokba gyűjtötték és kirakták a hátsó udvarra. A hazaérkező nőt beinvitálták otthonába és a saját borával kínálták. "A nő, aki ajtót nyitott, az én ruháimat viselte, az én asztalomnál ültek és az én boromat itták az én poharaimból... Azt mondták, Romániából jöttek, úgy tudták, meghaltam, és a fiamtól bérelték ki a lakást. Pedig én nagyon is élek, egyedülálló vagyok és nincs fiam" - hangoztatta Julia High.

Amikor az 55 éves tulajdonos, aki a bevándorlási hatóságnál dolgozik, kilakoltatási végzést szerzett, a házfoglalók úgy feldúlták otthonát, hogy a helyiségek többsége lakhatatlanná vált. Még a tetőt is megrongálták, az esővíz befolyt a konyhába és a fürdőszobába. Magukkal vitték a nő számítógépét, digitális fényképezőgépét és még az ételt is a hűtőszekrényből.
"Ezek az emberek egyszerűen kidobtak a szemétbe 30 évet az életemből" - idézte Hight a The Daily Telegraph brit napilap szerdai száma.

Az illegális házfoglalás nem ritka eset Nagy-Britanniában, az ismertetett esetet a brit napilap szerint romániai romák követték el. A kormány azt tervezi, hogy új törvényt dolgoz ki a házfoglalók ellen, hogy az ingatlanok tulajdonosoknak ne kelljen hosszas jogi csatákat vívniuk, hogy visszaköltözhessenek saját otthonukba, a házfoglalókra pedig jövő áprilistól akár börtönbüntetést is kiszabhatnak.

 

Feldúlták a brit nő lakását  fotó: Nigel Howard/dailymail.co.uk

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: