2008-11-10 15:48:59• hírek • Szatmár.ro

Egy biztos ház

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztató keretében indította el új kampányát a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. Egy biztos ház - Egy megmentett élet: figyeljünk oda a megelőzésre elnevezésű kampány célja a 3 és 14 év közötti gyerekek tájékoztatása a tűzesetek megelőzésének módjáról.

A most indított kampány szükségességét az az országos szinten előforduló  körülbelül 12 ezer tűzeset indokolja, melynek 70%-a a lakosság otthonaiban fordul elő, ebből 43% városi, míg 57% vidéki településeken.

Szatmár megyében az idei év első felében 80 tűzesetből 60 során az állampolgárok háztartásaiban fordultak elő. A számok azt mutatják, hogy a tűzesetek 8%-át a gyerekek okozták, míg 7%-ban bizonyos készülékek felügyelet nélküli használata miatt következett be. Átlagosan évente 200-an halnak meg ezekben a tűzesetekben, ebből körülbelül 30 gyermek.

Azokat a tűzeseteket, melyekben gyerekek haltak meg, illetve sérüléseket szenvedtek, 17%-ban a gyerekek okozták, miközben a tűzzel játszottak.

A hétfői sajtótájékozatóra a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében került sor, melyen jelen volt Gheorhge Stramb, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének főparancsnoka, Octavia Lazin alprefektus, Valentin Macec, a megyei tanács alelnöke, valamint Vlaicu Popescu, főtanfelügyelő-helyettes.

A sajtótájékoztatón részletesen bemutatták a projektet. A tervek szerint, elsősorban videofilmek által fogják tudatosítani a gyerekekben, hogy milyen veszélyekkel jár a tűzzel való játék, illetve megtanítani azt, hogy tűz esetén hogyan viselkedjenek, hogyan értesítsék a tűzoltókat. Ezen kívül számos segédanyag szolgál majd a különböző korú gyerekek ilyen irányú oktatására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: