2017-12-20 14:30:59• hírek • Szatmár.ro

Egy autóbuszon értékelte az évet a város vezetősége

Nem mindennapi sajtótájékoztatót tartott december 20-án a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Kereskényi Gábor polgármester, Doina Feher és Adrian Albu alpolgármesterek, Maskulik Csaba városmenedzser, valamint  Bertici István, Maurer Róbert, Dumitru Fanea és Ciprian Crăciun tanácsosok jelenlétében egy, a múlt héten a Transurban által vásárolt autóbusszal végigjárva a várost mutatta be a helyi sajtó képviselőinek az önkormányzat idei évben kivitelezett beruházásait.


A városvezetők és a sajtósok a Transilvania sugárút-Károlyi út-Proiectantului utca-Oituz utca környéke-Depozitelor utca-Independenţei sugárút-Ion Ghică- Gorunului útvonalon tekinthették meg a beruházásokat.


Minden megállónál Kereskényi Gábor és Maskulik Csaba elmagyarázták a beruházások részleteit, technikai és anyagi szempontból egyaránt, illetve beszámoltak a környéken várható további beruházásokról is. Összesen közel 40 millió lejt költöttek  különböző beruházásokra és felújításokra.


„A 2017-es a beruházások éve volt Szatmárnémetiben. Olyan utcákat modernizáltunk, amelyekkel évtizedek óta nem foglalkozott senki, iskolákat és óvodákat újítottunk fel, járhatóvá tettük Szatmárnémeti Újközpontját. 28 millió lejt költöttünk 31 Szatmárnémeti utca felújítására, 3,3 millió lejt a tanintézmények modernizálására. Elindultunk egy úton, és sikerült egy irányt meghatároznunk, amit a jövőben is követnünk kell. Folytatjuk a beruházásokat jövőre is, 2018-ban is fejlődni fog Szatmárnémeti.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.


Az idei évben a város gazdagabb lett egy bicikliúttal, mely a város és az Aquastar között teremt kapcsolatot, illetve folyamatban van az útmenti zöldövezetek visszatelepítése is. Tömbházak újultak meg az Ostrovului utcán, bővítették a Stupilor és Spicului utcák közvilágítását, megkezdték a Decebal híd felújítását. Sikerült modernizálni több forgalmas vagy rossz állapotban lévő utcát, valamint a 17-es és a Kárpátok lakónyegyedekben élők immár új parkolóknak örvendhetnek.


Ezen felül harmincnégy oktatási intézményben sikerült felújítási munkálatokat végezni: nyilászárókat cseréltek, homlokzatokat és tetőket hoztak helyre, modernizálták az áramhálózatot, sporttermet újítottak fel, illetve több oktatási intézménynek is iskolai felszereléseket vásároltak.


"Nehéz év vár ránk, mivel a kormány megnyirbálta a költségvetésünket, ennek ellenére folytatjuk a beruházásokat jövőre is! Csak így fog fejlődni Szatmárnémeti. Nem csökkentjük a javítások, felújítások ritmusát, mivel hatalmas hátrányt kell ledolgoznunk, éppen ezért minden egyes lejt a beruházásokba fogunk fektetni!" - foglalta össze a polgármester.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: