2012-01-09 18:32:10• hírek • Szatmar.ro

Egy amerikai center megy, kettő jön

Khadijah Whittington
Khadijah Whittington

Alig egy héttel az élvonalbeli bajnokság tavaszi szezonjának kezdete előtt kiderült, hogy végül három kosaras távozik a Szatmárnémeti VSK együttesétől.A tavalyi ezüstérmes klub vezetői nem tétlenkedtek és gyorsan igazoltak helyükre két centert, még  az átigazolási időszak hétfő délután 14 órakor bekövetkezett lejárta előtt.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Dan Fleseriu nem tart igényt az ukrán Larisza Jaburova és az amerikai Andrea Walker további szolgálataira, ám vasárnapra az is kiderült, hogy Melisa Washington sem tér vissza a klubhoz. Ennek következtében az egyesület vezetői gyorsan léptek és helyükre igazoltak két amerikai centert.

Egyikük a 29 éves, 183 centiméter magas Shanike Freeman, aki hazájában a San Joséban játszott korábban, míg légiósként megfordult Finnországban valamint a német Wasserburgban. A másik új igazolás Khadijah Whittington, aki 25 éves és 186 centiméter magas. Ő szerepelt az észak-amerikai profi ligában, a WNBA-ben az Indiana Fever színeiben, továbbá a francia Montpellier-ben valamint az izraeli Hapoel le-Zionban.

„Mindkettőt játékosmenedzserek ajánlották, majd meglátjuk mennyire válnak be, de reméljük segítségére lesznek a csapatnak" - mondta Florin Mureşan szakosztályvezető.

A VSK szombaton a bajnoki alapszakasz visszavágó körének első fordulójában Nagyváradon lép pályára, majd jövő héten következik Közép-Európa Liga Final Fourja. Ennek elődöntőjében Dan Fleşeriu együttese először 21-én, szombaton helyi idő szerint 15 órakor az Aradi BC ICIM-mel csap össze, a másik ágon a Wasserburg és a cseh Trutnov mérkőzik meg. Vasárnap 11 órakor kezdődik a vesztesek számára a bronzcsata, 14 órakor pedig a döntő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: