2011-09-28 17:49:01• hírek • Balog Anita

Egy álom vált valóra Túrterebesen

Európai Uniós támogatással újították fel a Túrterebesi Iskola több épületét.

- Az iskola felújítása csak álom volt akkor, amikor 2009-ben felvetődött egy beszélgetés alkalmával, 2011-re pedig valóra vált az álom - kezdte beszédét Koczán Levente, a község polgármestere. A 3 millió lejes munkálat Európai Uniós támogatással, a Regionális Operatív Program keretében valósult meg, az önkormányzatnak mindössze 2 százaléknyi önrészt kellett biztosítania.

És hogy mit sikerült a projektnek köszönhetően felújítani? Többek között az iskola E jelzésű épületét, amely a Perényi nemesi család rezidenciája volt. Itt a pincétől a padlásig rehabilitáltak, a tágas pincében pedig ezentúl akár előadásokat, kulturális rendezvényeket is lehet tartani. Megújult továbbá az A és a B jelzésű épület is, a projekt keretein belül még felszerelték az iskola kémia és fizika laboratóriumát és az infó-labort is.

A Túrterebesi Polgármesteri Hivatal a Szatmár Megyei Tanács tartalékalapjából kért kölcsönből tudta finanszírozni a pályázathoz szükséges önrészt - derült ki a megnyitón -, Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanácselnök pedig hangsúlyozta: örülne neki, ha minél több település kérne ebből az alapból, hiszen ez azt jelentené, hogy sok nyertes pályázattal fejlődnek a megye települései.

Csehi egyébként jó példaként hozta fel Túrterebest, mint egy községet, amely kihasználja a lehetőségeket és ennek köszönhetően látványosan fejlődik is.

Átadták az iskola felújított épületét

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: