2008-07-14 10:47:14• hírek • Czinzel László

Egriben maradt a régi alpolgármester

Donca János lett Egri alpolgármestere: az RMDSZ-frakció egy része nem hagyja annyiban.

A csütörtöki, újabb kudarc után a hétvégén megválasztották Egri község alpolgármesterét: igaz, ez a választás is igen „kalandos" volt, ugyanis későn jöttek rá a döntéshozók, hogy egy társuk hiányzik a fele plusz egy arányhoz.

A megismételt voksolás előtt - miután a testület kiegészült - a PNL-s Doncát épp egy RMDSZ-es tanácsos javasolta, a gombáspusztai Balogh. A régi-új alpolgármester 6-4 arányban győzte le az érdekvédelmei szervezet jelöltjét, Dolhai Endrét. Már az elmúlt időszakban nyilvánvaló volt, hogy két részre szakadt az egri RMDSZ-frakció: négyen Dolhai, hárman Donca alpolgármesterségét támogatják.

A sorozatos egyeztetések nem hoztak eredményt, a „Donca-pártiak" nem is vettek részt a frakció eddigi munkájában. Az egri helyzet kiemelten foglalkoztatja az RMDSZ megyei vezetését is.

Csehi Árpád elnök szerint meg kell vizsgálni, miként egyeztethető össze az RMDSZ szabályzatával az, hogy egy, az érdekvédelmi szervezetet képviselő tanácsos más pártbelit javasol polgármester-helyettesi tisztségre, illetve az is tisztázásra vár, hogy mivel büntethetők, akik nem hajlandók belépni az adott frakcióba. Mind Csehi, mind a Dolhai Endrét támogatók értesítik a helyzetről a központi RMDSZ-vezetést.

 

egri_oldalba
szatmar.ro

 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: