2010-07-14 17:29:52• hírek • Szatmár.ro

Egri: tanácsválasztás

Vasárnap, július 18-án rendezik az Egri előrehozott választást, amit a helyi tanács feloszlatása miatt tartanak - amint az köztudott, a döntéshozó testület több hónapon keresztül nem hozott egyetlen határozatot sem.

A választók 7-21 órák között kereshetik fel a szavazóházakat, a listán az RMDSZ, az MPP, a PD-L, a PSD, a PNL, a Zöld Párt jelöltjei, valamint egy független tanácsosaspiráns szerepel. A közigazgatási törvény értelmében ilyen esetben nincs második forduló, így bármilyen kevesen is járulnak majd az urnák elé, szavuk döntő lesz.

Amennyire kemény és durva választási kampányra lehetett számítani, annyira csendes és nyugodt lett ez az időszak: bár mindkét csoportosulás tervezett kampányrendezvényt, ezek végül elmaradtak, egyedül a plakátolás az, ami kimeríti a kampány fogalmát - ezt is csak a héten kezdték el. Amiben mindenki egyetért, a „nagy meccs" az RMDSZ és az MPP között fog lezajlani, hiszen utóbbi pártban azok kaptak helyet, akiket kirekesztettek az RMDSZ-jelölölőgyűlésről. Az érdekvédelmi szervezet listáján teljesen új nevek szerepelnek: Karikás Attila, Kósa Zoltán, Daróci István, Matóczki Tibor, Német Ferenc, Pándi Hajnalka, Pinkovai Sándor, Oroszi Judit, Papp Réka, Székely Éva, Pinkovai Pál, ifj. Balogh István. Az MPP listáját Márton Miklós elnök vezeti, őt követik a volt tanácsosok: Dolhai Endre, Márton Botond, Móra Botond.

Mivel az érdekvédelmi szervezet új elnöke külföldön tartózkodik, Szabó Elek polgármester véleményét kértük ki az „rmdsz-es részről. Az elöljáró úgy véli, 5-6 döntéshozót sikerül bejuttatni, de hozzáfűzi: amennyiben bejut a tanácsba, ő továbbra is a PNL-s alpolgármester, Donca János mellett áll ki, mint helyettes. Éppen ez a dolog lesz az, ami ismét komoly vitákat fog szülni a választások után, ugyanis az MPP elnöke, Márton Miklós véleménye az: egyértelmű, hogy magyar alpolgármester kell Egri élére. Márton hajlandó az RMDSZ-el is együttműködni majd hétfőtől arrafelé.


Választani fognak Egriben
Választani fognak Egriben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: