2010-08-12 09:12:56• hírek • Szatmár.ro

Egri: nem iktattak be egy tanácsost

Mostmár valóban tragikomikus az, ami Egriben zajlik - szerdán csak tíz tanácsos tehette le az esküt.

Eddig is igen érdekes volt az Egri Helyi Tanács megalakulásáról szóló szappanopera, már tényleg tragikomikus a helyzet. Miután a szerda esti, harmadik ülésen megjelent az eddig távol maradó öt MPP-s döntéshozó is, a mandátumigazoló bizottság MPP-s tagja azt javasolta, hogy ne hagyják jóvá a PNL-s Nita Nicolae mandátumát, lévén, hogy régi személyigazolványa van, amelyben Batiz község-Egri van lakhelyként megnevezve. Ez márpedig - érveltek a polgáriak - azt jelenti, hogy a személyi iratának kicserélését elmulasztó Nita papíron nem Egri községben él, így nem lehet helyi tanácsos.

Miután 5-5 arányban (az érintett nem szavazhatott) voksoltak a mandátum elfogadására, illetve az ellen a kollégák, nem lehetett beiktatni a PNL-st. A másik liberálispárti tanácsos személye is változott: Donca Ioan volt alpolgármester lemondott, mivel Szabó Elek polgármester személyes tanácsadónak alkalmazta. A 11 helyett tehát 10 döntéshozó voksolhatott arról, hogy mikor legyen az alpolgármesterválasztás: az RMDSz-ból, PNL-ből és PSD-ből álló 5 tagú csoport a szerdai ülésen akart dönteni, az 5 MPP-s véleménye az volt: ráérnek vele. Az azonos szavazatszám miatt patthelyzet alakult ki. Pataki Csaba alprefektus - akinek harmadszorra mégi sikerült az egri tanácsoskat beiktatnia - szerint Nita a közigazgatási bíróságon megtámadhatja a kollégák döntését, és legkevesebb 30 napon belül választ is kaphat.

Egriben tehát - amint az várható volt - nem csillapszik a politikai, közéleti ellentét. A kérdés csupán csak az: mikor hagyják már abba az értelmetlen vagdalkozást a tanácsosok, és kezdenek el valóban a község érdekeiért dolgozni.


Egri: a szappanopera folytatódik
Egri: a szappanopera folytatódik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: