2010-02-04 17:11:18• hírek • Szatmár.ro

Egri: előrehozott választások

Szabó Elek
Szabó Elek

Csütörtökön tárgyalta a Szatmár Megyei Közigazgatási Bíróság az Egri Helyi Tanács feloszlatásának az ügyét - miután Szabó Elek polgármester kezdeményezte a procedúrát azért, mert három, egymást követő ülésen nem hozott határozatot a testület.

Az első tárgyalást azért halasztották el, mert az elöljáró a helyi önkormányzat ügyvédjével jelent meg, amit a döntéshozók kifogásoltak. A mostani tárgyaláson viszont már senki nem ellenkezett a testület felszámolása ellen - a megjelent tanácsosoknak mindössze az volt a javaslata, hogy az indoklásban ne őket nevezzék meg vétkesként.

Amint arról Dolhai Endre, Móra Botond és Márton Botond beszámoltak, azért nem hoztak határozatot hosszú időn keresztül, mert a határozattervezetek nem voltak megfelelően kidolgozva, rengeteg hibát tartalmaztak. Szabó Elek polgármester nem válaszolt a telefonhívásokra: ő a héten Kolozsváron tartózkodik.

Bár egy hét múlva mondják ki hivatalosan a feloszlatást, az már biztosnak tekinthető. Ami annyit jelent, hogy az egri szavazópolgároknak belátható időn belül ismét a választóurnák elé kell majd járulniuk. A legutóbbi helyhatósági választások óta ez a második feloszlatott testület a megyében, a kaplonyi után. A kökényesdi és szaniszlói ügy - amely lassan egy éve húzódik - még mindig függőben van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: