2016-05-18 15:25:08• hírek • Választási hirdetés

Egri: a kihívások nem tántorítják el a polgármestert

A községben számos infrastrukturális fejlesztés történt az elmúlt évek során, a legnagyobb megvalósítás az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítése volt, amelynek összértéke egymillió euró.

Szabó Elek vagyok, Egri község polgármestere. 2004 óta töltöm be ezt a tisztséget, amelynek minden perce úgy emberileg, mint szakmailag kihívást jelentett. A község lakói és én magam is nagyon büszke vagyok az elmúlt évek megvalósításaira, amelyek között szerepelnek infrastrukturális megvalósítások, az ivóvíz- és a csatornahálózat kiépítése, az utak aszfaltozása, iskolaépítés és -korszerűsítés. Eddig is fontosnak tartottuk az egészséges életmódot - mint ahogy a mondás is tartja: Ép testben ép lélek -, mindig törekedtünk arra, hogy fiataljainknak olyan teret biztosítsunk, hozzunk létre, ahol sportolhatnak, levezethetik az energiáikat, ezért egy korszerű sportpályát építettünk és parkosítottunk is, hogy a szabadidejüket egy kellemes környezetben tölthessék.

Az ivóvíz- és a csatornahálózat kiépítésére vagyok a legbüszkébb, amelyet európai uniós pénzek lehívásával valósítottunk meg, ennek összértéke eléri az egymillió eurót. A következő négy év során is szeretnénk tovább fejleszteni a községet infrastrukturálisan, hiszen a település fejlesztése, fejlődése nem állhat meg, még rengeteg munka vár ránk, amellyel örömmel nézünk szembe. A kihívások nem tántorítanak el minket, hiszen célunk, hogy Egri község mindenki számára egy élhető és életképes közösség legyen.

További kormány- és európai uniós támogatással szeretnénk egy sporttermet építeni, amely ünnepségek és különféle rendezvények befogadására is alkalmas lenne, emellett foci- és minifoci-pálya is helyet kapna, egy 102 személyes lelátóval. A terveink között szerepel még a község iskoláinak bővítése: Gombáspusztán elindítanánk az V-VIII. osztályt, hogy a gyerekeknek ne kelljen Batizra ingázniuk.

Úgy gondolom, hogy eddig is a tudásom és az odaadásom legjavával szolgáltam mind a magyar, mind a román és az ukrán nemzetiségű lakosságot. A község lakói ezután is mindig mindenben számíthatnak rám, hiszen eddig is Egri község fejlődését tartottam szem előtt. Mandátumaim során kitűnő kapcsolatokat és együttműködést ápoltunk a megyei tanáccsal.

Meggyőződésem, hogy a megyének egy olyan szakembergárdára van szüksége, amelyet az RMDSZ képzett csapata tud biztosítani. Remélem, Pataki Csaba kerül majd a Szatmár Megyei Tanács élére, ismerjük a munkásságát és tudjuk, hogy eddig is mennyire aktívan vett részt a megye fejlődésében.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: