2012-04-24 16:25:14• hírek • Szatmár.ro

Csatlakozhatnak a kanalizálásra az egriek

Kaszálni fogják a napokban az egri labdarúgópályát. A foci helyi „szentélyét" már körbe is kerítették, továbbá az öntözési lehetőségről is gondoskodtak. Immár két esztendeje zajlik egyébként ez a beruházás Egri községben.

Amint Szabó Elek polgármester hírportálunknak elmondta, a 620 ezer lejes összköltségből a jelenlegi állapot szerint 349 ezret kapott a település önkormányzata, így a többit önerőből kell biztosítani. Az elöljáró érvelése szerint azonban még legalább 100 ezernyi kormánytámogatás járna a falu helyhatóságának, hiszen 450 ezer lejnyi támogatást sikerült elnyerni a bukaresti szaktárcától korszerűsítési munkálatok címszó alatt. Mindazonáltal a beruházás folytatódik - nyomatékosította. A megyei önkormányzattól, illetve a kormánytól számítanak még támogatásra, hiszen a 170 ezer lejnyi önrészt nem tudják egyedül előteremteni.

A helyi labdarúgócsapat egyelőre még Szárazbereken játszik. Időközben pedig készül-szépül az egri pálya. A körbekerítésen és a locsolási rendszer kiépítésén kívül az öltözőhelyiség megépítése is megtörtént. A két részre tagolt - azaz a hazai és a vendég csapatnak helyéül szolgáló - létesítményhez kivezették a vízszolgáltatást és a fűtést is.

Lehet csatlakozni

A szennyvízhálózatra való rácsatlakozást ajánlja a lakosság figyelmébe az elöljáró. Amint emlékeztetett, a közelmúltban létesített hálózat kivitelezését pályázati forrásból finanszírozták az egriek. Az 1 millió eurós összköltségvetésű projekt révén megvalósult csatornarendszer a régió legnagyobb beruházása volt. Értelemszerűen a támogató, azaz az Európai Unió „látni" kívánja, hogy a helybeliek élnek a lehetőséggel, felhasználják a közművesítés előnyeit.

Modern focipályája lesz Egrinek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: