2010-11-09 16:42:07• hírek • Szatmár.ro

Egri alpolgármestere: Jáger Beáta

Az MPP-s tanácsosok megtámadják az alpolgármester-választásra vonatkozó határozatot.

Továbbra sincs béke Egriben: miután egy ideje síri csend honolt a községben közigazgatási téren, most ismét folytatódik a cirkusz.Van ugyan alpolgármester is - a PSD-s Jáger Beáta személyében - viszont a közigazgatási bíróság érvénytelenítheti a döntést.

Múlt hét végén beiktatták társai a PNL-s Nita Nicolaét, akinek mandátuma érvényességéről a közigazgatási bíróság határozott (miután az MPP-sek nem akarták beiktatni). Igen ám, de a szóban forgó ülésen (mivel Nita még nem volt hivatalosan tanácsos) csak 5 döntéshozó ült össze, az érvényességhez pedig 6 személyre volt szükség. Erre hivatkozva fogja az MPP-frakció az összes, ezt követő tanácsi döntést megvétózni, beleértve a Nita beiktatására vonatkozót is (akinek a szavazata szerintük ilyen helyzetben érvénytelen).

Szabó Elek polgármester kifejtette: azzal, hogy nem jelentek meg a szóban forgó ülésen, azt tanúsítják a többiek, hogy nem is akarják Nita mandátumát érvényessé tenni, ami azt jelenti, hogy ellenszegülnek a bírósági döntésnek - ez büntetőjogi ügy.

Mint köztudott, Egriben jó ideje az alpolgármesteri tisztség körül folyik a huzavona az RMDSZ és az MPP-be átigazolt volt RMDSZ-tanácsosok között. Ahhoz, hogy Szabó Elek polgármester többséget szerezzen a jelenlegi RMDSZ-frakciónak, kénytelen volt a PSD-nek átadni a polgármester-helyettesi tisztséget. Bár a fenti előzmények ismeretében ez korántsem biztos, hiszen lehet, hogy Egrinek még mindig nincs polgármestere. A közigazgatási bíróság tesz majd igazságot.


Egriben továbbra sem békül az MPP
Egriben továbbra sem békül az MPP


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: